Creatieve Industrie

Connecting Worlds

Dé talkshow voor de creatieve industrie met Meet the Soldier, FOFA, Patty Morgan en Cees Glastra van Loon.
dinsdag 12 jun 2018, 20.00
di 12 jun 2018, 20.00
Expo

What’s Up? is dé talkshow voor de creatieve industrie en ook deze maand nodigen we weer toffe sprekers uit om jou iets te vertellen over hun meest recente werk. Verschillen in denkwijzen, stijl of cultuur - dat is wat ons als mensen zo bijzonder maakt. Hoe kunnen we creativiteit, storytelling en technologie gebruiken om verschillende leefwerelden, ideeën en perspectieven met elkaar te verbinden?

Meet the Soldier

Wat gebeurt er wanneer twee Oegandese stamhoofden, die elkaar als vijand beschouwen, kennismaken via virtual reality? Je ziet het in de VR-documentaire Meet the Soldier. Bedenker en software developer Tim van Deursen bracht deze twee individuen samen in een virtuele wereld waar zij de kans kregen hun conflicten bij te leggen. Is verzoening mogelijk? En op wat voor andere manier kan deze technologie worden ingezet om conflicten te bestrijden?

https://www.youtube.com/watch?v=4fbHp6o-ZJ8

FOFA

Paris and Milan, move over. De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor de Afrikaanse mode-industrie. Een nieuwe generatie Afrikaanse designers doet een hoop stof opwaaien met hun creativiteit en vernieuwende ideeën. Niet gek dat modeprofessionals Afrika aanwijzen als de nieuwe markt voor mode- en luxe-artikelen. Nsimba Valene speelt hier op in met haar platform The Future of Fashion in Africa (FOFA). FOFA is een digitaal platform dat  toonaangevende influencers en creatieven, die een nieuwe modedialoog op gang brengen, een podium biedt. Haar doel: cross-culturele samenwerkingen tussen Afrika en het Westen activeren en de link met de internationale mode-industrie zichtbaarder maken.  

20

Mundus College in Amsterdam Nieuw-West is een VMBO-school met een afdeling Eerste Opvang Anderstaligen (EOA). Een bijzondere school met een enorme diversiteit aan leerlingen. Tegelijkertijd een hele gewone school, want pubers zijn nu eenmaal pubers, waar zij ook vandaan komen. Het is de school waar Cees Glastra van Loon al meer dan 25 jaar met veel plezier als docent werkzaam is. In zijn fotoboek 20, waarmee hij zijn opleiding aan de Fotoacademie Amsterdam afsloot, neemt hij je mee de school in en laat hij je kennismaken met twintig van zijn leerlingen. Wat moesten zij achterlaten? Waar dromen zij van? Hoe vinden zij hier, in Amsterdam, hun weg?

© Cees Glastra van Loon

Zomerwinkel

Biertjes drinken, kaarsen uitblazen en genieten van betaalbare kunst – het kan deze zomer bij Patty Morgan. Oprichters Matthijs Booij, Casper Schipper en Hubertine Bergsma toveren hun galerie deze zomer om tot tijdelijke zomerwinkel en feestlocatie. Voorwaarde voor het gebruiken van de locatie is dat je een kunstwerk uit de collectie cadeau vraagt. Vergeet de statische white cube en ontdek de gallerie anno nu; een ontmoetingsplek, biergarten en winkel.

© Zomerwinkel

dinsdag 12 jun 2018, 20.00
Expo
Deze 16 mensen waren aanwezig