De Stad

Communicatiebureaus overbodig?

Wat betekent coöperatieve gebiedsontwikkeling voor de communicatieprofessional?
donderdag 11 jun 2015, 20.00
do 11 jun 2015, 20.00
IJ Zaal

Nu de tijd van blauwdrukplanologie voorbij is worden steeds meer plekken in de stad via coöperatieve gebiedsontwikkeling vormgegeven. Steeds meer initiatieven van verschillende stadmakers borrelen op en groeien uit tot concrete projecten. Maar wat betekent deze nieuwe manier van de stad ontwikkelen eigenlijk voor de manier waarop er over projecten wordt gecommuniceerd?

Veel communicatie lijkt via die ‘borrelaars’ te lopen, maar hoe doen zij dat eigenlijk? Moeten we het daar ook bij laten? Of moeten we die wat kunstmatige scheiding die dan ontstaat tussen meer alternatieve gebiedsontwikkelingen en de professionele communicatie en marketingspecialisten maar voor lief nemen? Missen we dan geen kansen om die projecten te benutten om steden, wijken en plekken maximaal te promoten? Het is op zijn minst de moeite waard om te zoeken hoe we de stadmakers en marketing en communicatieprofessionals met elkaar kunnen verbinden.

Tijdens deze avond staan we stil bij de rol van communicatie in gebiedsontwikkeling. Hoe kan de communicatie worden aangepast aan de organische en soms ongestructureerde realiteit van deze nieuwe manier van gebiedsontwikkeling? De avond eindigt met een open dialoog over de toekomst van communicatie in de gebiedsontwikkeling.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met communicatiebureau De Wijde Blik, in het kader van hun 10 jarig bestaan.

donderdag 11 jun 2015, 20.00
IJ Zaal
Deze 95 mensen waren aanwezig