De Stad
Club van 750 Update 1

Co-creatie sessie viering Amsterdam 750 jaar

Wat zijn de eerste stappen onderweg naar 2025? Denk mee over het ontwerpen en de realisatie van jubileumprojecten.
maandag 27 mrt 2017, 19.30
ma 27 mrt 2017, 19.30
Studio

Een van de ambities van Amsterdam 2025 zou moeten zijn om de scheidslijn tussen de stad binnen en buiten de ringweg te overbruggen. Het is vaak, misschien wel te vaak gezegd: de A10 vormt een fysieke maar ook een mentale barrière. Tijdens deze eerste co-creatie sessie van de Club van 750 verkennen we projecten die deze mentale barrière opheffen, maken de leden intensief kennis met elkaar en gaan we op zoek naar partnerschappen. Wat voor ideeën zijn er voor de viering? Wat kan jij betekenen voor Amsterdam 750 jaar? En waar kunnen we nu al aan werken?

Let op: Dit programma is alleen toegankelijk voor leden van de Club van 750. Benieuwd wie nog meer lid is van de club? Bekijk alle leden op deze overzichtspagina en word ook lid!

De projecten die zijn gerealiseerd in het kader van Amsterdam 700 jaar (1975) waren vrijwel allemaal gericht op de historische binnenstad. Vijftig jaar later zou de uitdaging moeten zijn om de stad binnenste buiten te keren en juist ook verschillende projecten in de Westelijke tuinsteden en in de Bijlmermeer tot stand te brengen. De toekomst van de stad zal immers niet alleen gedragen kunnen worden door de grachtengordel en de eind negentiende-eeuwse wijken, maar zal meerdere centra van sociaal, economisch en cultureel leven moeten kennen.

  • We kijken allereerst terug op het ontstaan van de gebieden buiten de ring. Hoe is er ooit een buiten de ring ontstaan? En wat waren daar ooit de ideeën over?
  • We blikken vooruit met enkele verhalen, gesprekken en ideeën voor de toekomst. Hoe verbinden we de gebieden binnen en buiten de ring?
  • Het tweede deel van deze avond gaan we aan tafel met elkaar om concrete plannen te maken voor projecten die de stad binnenste buitenkeren. Wat kan jij betekenen voor Amsterdam 750 jaar? En waar kunnen we nu al aan werken?
  • Dit zijn onder meer projecten die tijdens het programma aan bod zullen komen: Water Republic; Feest op de A10; IJ triënnale en het MigratiemuseumVerder is er ruimte om eigen initiatieven aan te dragen.

maandag 27 mrt 2017, 19.30
Studio
Deze 55 mensen waren aanwezig