De Stad
Global Trends

City Trip – Tokio, Japan

Leydy Lübbers over metropool Tokio, een van de grootste steden ter wereld.
woensdag 14 okt 2015, 18.00
wo 14 okt 2015, 18.00
Workspace

Leydy Lübbers, directeur van TAO Japan Specialist, vertelt tijdens deze 'city trip' over de manier waarop Tokio zich na de Tweede Wereldoorlog als stad ontwikkeld heeft en uit heeft kunnen groeien tot de metropool Groot-Tokio. Met maar liefst achtendertig miljoen inwoners behoort Tokio tot de grootste steden ter wereld.

240px-Akihabara_Electric_Town_2

In 2020 vinden in Tokio de Olympische Spelen plaats. Dat zal volgens Leydy Lübbers tot grote stedelijke vernieuwingen en innovaties in de Aziatische metropool leiden. Maar Tokio is niet alleen een moderne metropool. Lübbers gaat expliciet in op de soms ondoorgrondelijke Japanse tradities die in die moderne stad een plek hebben gekregen. Een fascinerend gegeven in de context van de leidende rol die Japan heeft op het gebied van innovatie en vernieuwing in industrie, technologie, architectuur en design.

Drs. Leydy Lübbers werkt sinds dertig jaar in verschillende Aziatische landen en ontwikkelde zich in de afgelopen vijfentwintig jaar met haar bedrijf TAO Japan Specialist tot kenner van de Japanse cultuur.

Dit programma is om 19.00 uur afgelopen.

woensdag 14 okt 2015, 18.00
Workspace
Deze 80 mensen waren aanwezig