De Stad

City Trip – Lagos

Hoe heeft Lagos in zo'n korte tijd kunnen uitgroeien tot metropool van wereldformaat?
This event is in English
Wednesday 16 Dec 2015, 18.00
wo 16 dec 2015, 18.00
Expo

Niet iedereen zal zich realiseren dat Lagos, de hoofdstad van Nigeria, met officieel 12 miljoen inwoners de tweede stad van Afrika is. En ook nog eens doorgaat voor de snelst groeiende metropool in de wereld. Alle reden om naar de groeispurt van deze stad in de Nigerdelta te kijken. Hoe heeft Lagos in zo'n korte tijd kunnen uitgroeien tot metropool van wereldformaat?

De Nigeriaanse architect Kunlé Adeyemi die Amsterdam als thuisbasis heeft, laat tijdens deze city trip zien wat aan die ontwikkeling ten grondslag ligt.

Er wordt naar Lagos wel eens met romantische ogen gekeken als een stad die zichzelf organiseert. Maar de uitdagingen waar de stad voor staat zijn enorm. Dat geldt op sociaal gebied, maar ook op het gebied van huisvesting, infrastructuur en milieu. Het verwondert niet dat het stadsbestuur de snelle groei in goede banen probeert te leiden.

Kunlé Adeyemi is oprichter en eigenaar van architectenbureau NLÉ. Adeyemi werkte voorheen voor OMA van Rem Koolhaas aan projecten over de hele wereld. Momenteel werkt hij in Nederland, Amerika en Afrika en is vooral bekend door zijn project ‘Makoko Floating School’, wat onderdeel uitmaakt van het onderzoek ‘African Water Cities’.

This lecture of architect Kunlé Adeyemi about the fast growing city of Lagos, Nigeria, will be in English

Deze bijeenkomst is om 19 uur afgelopen.

This event is in English
Wednesday 16 Dec 2015, 18.00
Expo
These 50 people attended