De Stad

Circulair Buiksloterham – 5 jaar later (VERZET)

Wat kunnen we leren van de circulaire gebiedsontwikkeling van Buiksloterham? Partners van Amsterdam Smart City blikken terug en vooruit na vijf jaar pionieren.
donderdag 26 mrt, 20.00
do 26 mrt, 20.00
Studio

Buiksloterham is een van de snelst veranderende buurten van Amsterdam. De plek die ooit bekend stond als een vervuild industriegebied, wordt langzaam omgetoverd naar een duurzaam woon- en werkgebied. Verschillende partijen, waaronder bewoners, woningcorporaties en kennisinstellingen, hebben de buurt de afgelopen jaren al een circulaire boost gegeven. Ook de komende jaren ontwikkelt de buurt zich verder door. Wat zijn de geleerde lessen van de afgelopen vijf jaar circulaire gebiedsontwikkeling in Buiksloterham? En wat wordt de rol van de verschillende partijen de komende jaren? Amsterdam Smart City jaagt innovatieve projecten als deze aan, en gaat daarom in gesprek met betrokkenen en partners over Circulair Buiksloterham.

Amsterdam Smart City

Met hun open innovatieplatform jaagt Amsterdam Smart City (ASC) transities aan, waarbij mensen centraal staan. Met verschillende partners verkent, verbindt en versnelt ASC technologische en sociale innovatie projecten in steden om tot een toekomstbestendige Metropoolregio te komen. Op deze manier werkt ASC aan betere straten, buurten en steden. ASC werkt met een focus op openheid en transparantie, het centraal stellen van de bewoner en samenwerking tussen publieke en private partijen.