De Stad

China en megametropolen

Hoe ziet die enorme verstedelijkingsoperatie in China er uit?
woensdag 10 jun 2015, 18.00
wo 10 jun 2015, 18.00
Workspace
Reageer

In China is alles groter en gaat alles sneller. In de komende twintig jaar verhuizen liefst 300 miljoen Chinezen naar steden die dan meteen uitgroeien tot metropolen. Maar anders dan New York, Parijs of Rio de Janeiro kennen we die steden in het Westen helemaal niet. Wat gaat daar gebeuren? En wat gebeurt er nu al allemaal? Hoe ziet die enorme verstedelijkingsoperatie in China er uit? Wat doet dat met mensen? Wie profiteren er van, wie mist de boot, wie staat met lege handen?

Michiel Hulshof schreef samen met Daan Roggeveen How the city moved to Mr. Sun. In het boek leggen ze de meedogenloze logica bloot die achter de groei schuilgaat en beschrijven ze tot in detail de mensen die worden meegezogen in een almaar voortdenderend proces.

Michiel Hulshof is werkzaam bij Onderzoeks- en Strategiebureau Tertium en was van 2007 tot 2011 China-correspondent voor Vrij Nederland.

China. We weten er vrijwel niets van, maar willen we er alles van weten. Stadslicht organiseert de serie ‘En ondertussen in China’ die uit drie stadscolleges bestaat. De andere colleges vinden plaats op 27 mei als Jeroen de Kloet vertelt over de Chinese stedelijke middenklasse en op 3 juni Lex de Jong college geeft over de Chinese stad in transitie.

woensdag 10 jun 2015, 18.00
Workspace
Deze 71 mensen waren aanwezig