Creatieve Industrie
Global Trends
Fashion Revolution Film Week 2

China Blue

Hoe blue is jouw jeans?
maandag 23 apr 2018, 20.00
ma 23 apr 2018, 20.00
Studio

'China Blue' neemt de kijker mee naar een jeans-fabriek in China, waar de kleine Jasmine en haar vrienden proberen te overleven in een loodzware werkomgeving. Als de fabriekseigenaar een deal sluit met een Westerse klant, die de tienerarbeiders dwingt de klok rond te werken, lijkt een confrontatie onvermijdelijk. Geschoten in China, onder moeilijke omstandigheden, doet deze confronterende documentaire verslag van wat zowel China als de internationale detailhandel niet willen dat we zien: hoe onze kleding eigenlijk wordt gemaakt.

Regisseur: Misha Peled

Taal: Engels ondertiteld

Independent Lens, 2006

 

Fashion Revolution

Op 24 april 2013 stortte in Bangladesh textielfabriek Rana Plaza in. Gevolg: ruim 1.000 doden en meer dan 2.500 gewonden. De grootste ramp in de kledingindustrie ooit.

Dit was het startsein voor Fashion Revolution, initiatief van fairtrade pioneers Carry Somers en Orsola de Castro. Begonnen in Engeland en inmiddels uitgegroeid tot een mondiale beweging van activisten, ontwerpers, academici, schrijvers, kledingmerken, retailers, marketeers, en modeliefhebbers, die allen strijden om een eerlijke, veilige, schone en meer transparante mode-industrie.

Tijdens de Fashion Revolution Week, 23 – 29 april 2018, worden wereldwijd acties en events georganiseerd en wordt er campagne gevoerd met #whomadeourclothes, om stil te staan bij de impact van de textielindustrie op mens & milieu en om het bewustzijn bij zowel consumenten als kledingproducers te vergroten.

In Amsterdam presenteert Fashion Revolution Nederland samen met Pakhuis de Zwijger de Fashion Revolution Film Week: vier fashion-filmvertoningen met een panel-gesprek van experts en entrepreneurs uit het veld. Waar staan we in de kledingindustrie, vijf jaar na de Rana Plaza-ramp? Wat zijn de veranderingen? Welke initiatieven zijn er en hoe maken zij het verschil?

Mooie, positieve en inspirerende verhalen over hoe het wél kan in de modewereld.

maandag 23 apr 2018, 20.00
Studio
Deze 88 mensen waren aanwezig