Creatieve Industrie

Check je contract

Alles over freelance contractvormen voor de creatieve en kunstensector. Wat zet je allemaal in een opdrachtovereenkomst?
Gratis toegang
vrijdag 15 dec 2017, 16.00
vr 15 dec 2017, 16.00
Expo

Hou jij je als grafisch ontwerper, copywriter, muzikant of kunstenaar liever bezig met de creatieve invulling van een opdracht dan met de zakelijke kant? In deze crash course van De Kunstenbond leer je waarom het zo belangrijk is dat je goede afspraken maakt, hoe je een freelance overeenkomst op kunt stellen en waar algemene voorwaarden voor dienen.

Over Jet Hootsmans

Jet Hootsmans is al sinds 2002 werkzaam als advocaat, met specialisaties in intellectuele eigendomsrecht (met een focus op auteursrecht en handelsnamen), overeenkomstenrecht en huurrecht ateliers. Met haar ervaring als advocaat en mediator bij De Kunstenbond kent ze als geen ander de gang van zaken in de creatieve industrie en de werkwijze van de creatief, zowel in freelance- als in arbeidsverhoudingen. Met het geven van het juiste juridische advies en het maken van goede afspraken ben je samen met Jet veel problemen voor. Ontstaat er een conflict, zie dat dan als een kans. Een kans om goede veranderingen te realiseren en positief rendement uit te behalen, zowel inhoudelijk als relationeel.

De Kunstenbond – Weet wat je waard bent

De Kunstenbond is in Nederland de enige vakbond voor alle creatieve zzp’ers en werknemers en is er voor iedereen die zichzelf creatief óf kunstenaar noemt of een creatieve beroepsopleiding volgt. Een divers pallet aan mensen met een gezamenlijke drijfveer: passie voor het maken.  Al die makers verdienen ook een eerlijk inkomen. De Kunstenbond maakt zich hard voor een sterke positie voor alle creatieven, door zich o.a. vast te bijten in het thema Weet wat je waard bent met lobby’s voor betere tarieven voor zelfstandigen en aandacht voor onderwerpen zoals collectief onderhandelen voor zzp’ers en bescherming auteursrechten.

Gratis toegang
vrijdag 15 dec 2017, 16.00
Expo
Deze 67 mensen waren aanwezig