Creatieve Industrie

Cees Dam over architectuur

In gesprek met de architect achter de Stopera en de Maastoren over tradities, schoonheid en maatschappelijke relevantie.
donderdag 25 jan, 20.00
do 25 jan, 20.00
IJ Zaal
Reageer

Cees Dam denkt na, praat én droomt over architectuur. Hij is oprichter van Dam & Partners Architecten en werkt sinds 1962 aan uiteenlopende projecten zoals de Stopera in Amsterdam en de rechtbank in Lelystad. Zijn nieuwste boek 'Over architectuur' is een bundeling van tien van zijn lezingen over ontwerpend denken, architectonisch ontwerpen, de culturele en maatschappelijke rol van architectuur en de positie van de architect, afgewisseld met ontwerptekeningen en schetsen. We gaan in gesprek over zijn carrière, drijfveren en geleerde lessen.

Over Cees Dam

© Dam & Partners Architecten

Cees Dam is oprichter van Dam & Partners Architecten. Sinds 1962 werkt het bureau aan uiteenlopende projecten, zoals de Stopera in Amsterdam, de rechtbank in Lelystad, de Maastoren in Rotterdam en de renovatie van het Amsterdamse Hotel de L’Europe. Naast zijn werkzaamheden als architect is Cees Dam tevens hoogleraar architectuur en decaan van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. In 2009 ontving hij de Gouden Eeuw Award omdat hij ‘als een van de weinige Nederlandse architecten in staat is om gebouwen een grootse uitstraling te geven’. Dam publiceerde tijdens zijn langlopende carrière talloze artikelen over architectuur. In het nieuw verschenen boek ‘Cees Dam: Over Architectuur’ staan zijn belangrijkste teksten over het vak, die voornamelijk over de cultureel-maatschappelijke rol van architectuur en de positie van de architect gaan.

donderdag 25 jan, 20.00
IJ Zaal
Deze 86 mensen waren aanwezig