Creatieve Industrie

Capti Rando

Veelzijdige multi-instrumentalist.
vrijdag 16 sep 2016, 18.00
vr 16 sep 2016, 18.00
Café

Capti Rando is de artiestennaam van Brian Abdoelhak, zanger en multi instrumentalist. Of hij nu solo optreedt of in bandformatie - samen met Jimmy Nagaura (gitaar/rap), Mike Wijdenbosch (bass), Ken Luske (drummer) en Gabriele Kapel (toetsen) - in al zijn nummers hoor je zijn energie en creativiteit terug. Capti denkt namelijk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden.

Capti Rando’s muziek is moeilijk onder te verdelen in een genre. Van klassiek, tot elektronisch, jazz, country, pop of funk; de muziek die hij maakt is een interessante mix van alle genres en daardoor nooit voorspelbaar. Dat is ook niet zo gek gezien Capti’ Rando’s vroege muzikale invloeden. Op school luisterde hij nooit naar mainstream muziek en schalde er voornamelijk 70’s muziek uit zijn koptelefoon, van Elvis Presley tot Chuck Berry. Thuis waren George Michael, Björk en Paulo Conte vaste prik. Hoe meer stof op een album, hoe beter, aldus Capti’s motto.

Veelzijdigheid is niet alleen terug te vinden in het soort muziek dat hij maakt, ook in het aantal instrumenten dat Capti speelt. Hij componeerde en produceerde enige tijd muziek voor film, televisie, video games en reclames, waarbij hij eerst zoveel mogelijk instrumenten verzamelde en ze stuk voor stuk volledig leerde te bespelen en met verschillende bands muziek maakte. In 2015 besloot hij te stoppen met het produceren en zich volledig te focussen op het maken van zijn eigen muziek. Momenteel werkt hij aan zijn eerste EP.