De Stad

Cannabis reguleren in de praktijk

Een debat over de toekomst van het drugsbeleid in Nederland.
vrijdag 3 mrt 2017, 20.00
vr 3 mrt 2017, 20.00
IJ Zaal

Hoe ziet een reguleringsmodel, zoals dat van de staat Colorado (Verenigde Staten), er in de praktijk uit? Tussen de stemming over de #wietwet in de Tweede Kamer en de Verkiezingen in maakt de Regulator inzichtelijk hoe het reguleren van cannabis van zaadje tot zakje er uit kan komen te zien. Daarnaast worden de resultaten van de regulatortest gepresenteerd en gekoppeld aan een debat met politici en experts uit de branche.

In de afgelopen jaren ondertekenden 61 burgemeesters het manifest Joint-Regulation. De regering verbiedt de gemeentes echter om te experimenteren. Enkele bezorgde burgers vroegen zich af hoe regulering van cannabis er in de praktijk uit zou moeten zien.

Deze burgers verenigden zich in de Regulator werkgroep en kwamen met een korte zelftest op reguleren.com – die mensen inzicht geeft in hun eigen kijk op de verschillende ‘reguleermodellen’. Mag het soft, of moeten de nieuwe regels streng worden?

Het onderzoek heeft inmiddels ruim 4300 respondenten en opvallende resultaten opgeleverd. Onder de bezielende leiding van ‘Hokjesman’ Michael Schaap worden de resultaten deze avond gepresenteerd en met alle betrokken experts besproken. Een avond voor iedereen die wil meedenken over de toekomst van het drugsbeleid in Nederland.

vrijdag 3 mrt 2017, 20.00
IJ Zaal
Deze 147 mensen waren aanwezig