Creatieve Industrie

Burned out

Hoe voorkomen we dat werkenden bij bosjes omvallen?
dinsdag 27 jun 2017, 19.30
di 27 jun 2017, 19.30
IJ Zaal
Reageer

Werkstress en burn-outs zijn voor niemand leuk: niet voor de werknemer, niet voor de werkgever en niet voor de maatschappij. Toch kampt 1 op de 7 werkende Nederlanders met burn-out klachten. Hoe vaak hoor je mensen wel niet klagen over drukte op het werk of onzekerheid over het verlengen van hun contract? Draait onze economie op burn-outs? Wat zijn de alternatieven en oplossingen? We gaan op zoek naar de therapie voor onze burned out economy.

Het is tijd dat we oplossingen gaan zoeken voor stress en burn-out klachten. Moeten we massaal aan de yoga, meditatie en houthakken of zijn er andere oplossingen om dit probleem aan te pakken? Kortom, hoe zorgen we voor een economie die mensen niet uitput, maar juist energie geeft. We gaan in gesprek met

  • Christiaan Vinkers is als psychiater en onderzoeker verbonden aan het UMC Utrecht. Hij onderzoekt in hoeverre mensen aanleg hebben voor stress. Zit stress in on DNA? Daarnaast zal hij ons vertellen wat maakt dat we gestrest zijn en wat het met ons lichaam doet.
  • Werkgelukscoach Hanneke Dijkman schreef het boek ‘Een 10 voor werkgeluk‘ waarin ze vertelt over haar eigen ervaringen en tips aandraagt om het geluk op het werk te verhogen. In korte tijd werden bijna duizend exemplaren verkocht. Ze vertelt hoe je als werknemer of leidinggevende stress op het werk kan verminderen.
  • Burn-out wordt veroorzaakt door onbalans. Daarom adviseert Maarten de Winter  organisaties. Daarbij focust hij zich op de vraag hoe organisaties waardevoller met tijd om kunnen gaan, waardecreatie kunnen vergroten en organisatiekracht kunnen versterken.
  • Nathalie de Jager is werkzaam bij het Zilveren Kruis dat onlangs een onderzoek heeft gedaan naar de mate waarin werkgevers rekening houden met burn-outs bij hun personeel. Dit blijkt tegen te vallen waardoor ze een campagne zijn gestart om werkgevers bij te staan met raad en daad.
  • Oprichter van het online tijdschrift STRESSED OUT Maaike Helmer zal vertellen over haar burn-out. Dat is niet de eerste keer. Voor vrouw.nl schreef ze waarom ze er klaar voor is om haar burn-out bespreekbaar te maken.
  • Socioloog, arbeidsexpert en sinds 1999 actief bij Randstad. In het televisieprogramma ‘Sophie in de mentale kreukels’ werd hij bekend om de uitspraak: ‘mensen lijden niet zozeer aan werkstress als wel aan leefstress’. Jan Denys zal ons meer vertellen hoe de inrichting van onze economie en maatschappij is gerelateerd aan burn-outs en wat we daaraan kunnen doen.
  • Tot slot zal Kim Blekkenhorst zorgen voor kunstzinnige intermezzo’s die met het onderwerp te maken hebben. Voor meer informatie hierover zie haar expositie.
dinsdag 27 jun 2017, 19.30
IJ Zaal
Deze 101 mensen waren aanwezig