De Stad

Bubble Trouble

Over de gescheiden werelden van de Amsterdamse jongeren. Met o.a. vlogger Ismail Ilgun, Des Balentien en Atta de Tolk.
dinsdag 23 mei 2017, 17.00
di 23 mei 2017, 17.00
Workspace

Amsterdam is een stad van vele culturen en standen. En dat botst soms. Zo ervaren jongeren discriminatie op straat of bij het vinden van werk of een stage. Onderzoek laat zien dat jongeren in Amsterdam in gescheiden werelden leven, maar hoe denk jij als jongere daar zelf over? Leef jij in een bubbel? En zo ja, vinden Amsterdamse jongeren het erg om in hun eigen bubbel te zitten? In deze derde aflevering van onze serie Jong Amsterdam onderzoeken we met jongeren of het leven in bubbels een achterhaald, of juist urgent gegeven is, en wat we daarmee moeten. Het belangrijkste thema; de rol van (sociale) media in het vormen van groepen.

Wat gaan we doen?

  • Corina Duijndam zal kort wat vertellen over haar onderzoek naar de verschillende werkelijkheden waarin jongeren leven. En de rol van media in het creëren van deze werkelijkheden. David Koster zal hierbij aansluiten om verder door te praten over welke rol een mediabedrijf als Top Notch speelt in dir verhaal.
  • Verder gaan we in gesprek met Ismail Ilgun over zijn drijfveren om te gaan vloggen. En hoe het is om opeens door Algemeen Dagblad gevraagd te worden een serie te gaan maken.
  • Daarnaast zijn er vanuit alle hoeken van de stad en daar buiten actieve makers aanwezig die zich kort zullen presenteren. Dit zijn Des Balentien, Fatima Jamai, Sam Najjar, Salim Ben Mossa en Shaneequa Vrede.
  • Het tweede deel van het programma gaan we aan de slag! Met alle kennis in de zaal gaan we samen werken aan ons eigen verhaal. Aan tafels, die begeleidt worden door onze projectpartners, gaan we onze eigen beelden maken. Dus bring your own bubble!
  • Atta de Tolk zal het programma op zijn eigen manier afsluiten, zie hier hoe hij dat tijdens de eerste editie deed.
  • Verder zorgen wij voor een hapje en een drankje!
dinsdag 23 mei 2017, 17.00
Workspace
Deze 29 mensen waren aanwezig