Creatieve Industrie

Breaking News

Workshop over design en journalistiek met o.a. Erik Kessels, Mark Deuze, Anne-Marije Vendeville en Selby Gildemacher.
Toegang vanaf € 7.50
dinsdag 2 okt 2018, 20.00
di 2 okt 2018, 20.00
Expo

De journalistiek maakt momenteel een enorme transitie door. Mediaorganisaties staan onder druk en zijn zich bewust van de noodzaak om zich te onderscheiden om zo een publiek aan zich te binden. Tegelijkertijd neemt een nieuwe generatie creatieven een hoge vlucht in de ontwikkeling van experimentele mediavormen. Welke rol kunnen creatieven spelen in de snel veranderende journalistiek? Welke waarde kan de inzet van design en kunst hebben in de journalistiek van morgen?

Tijdens Breaking News gaan we op zoek naar deze waarde: we nodigen ontwerpers, journalisten, kunstenaars, illustratoren, beeldmakers, tech-innovators, ontwikkelaars en onderzoekers uit voor een recordpoging storytelling. Samen vieren we de rijkdom van ons vak en gaan op zoek naar vernieuwende vormen van journalistiek. We bundelen artistieke en journalistieke krachten om de grenzen van storytelling op te zoeken en te verleggen.

Het evenement vindt plaats bij Pakhuis de Zwijger, waar we samen werken aan een collectieve voorpagina. Iedere deelnemer heeft letterlijk een vierkante meter tot beschikking om zijn of haar verhaal te vertellen. Dat kan onder meer met beeld, tekst, podcast, video, collage, data, 3D, performance, digitale media, kunst, audio.

Over Breaking News
Breaking News wordt gecoördineerd door Patty Jansen. Het programma wordt zowel in Engels als Nederlands aangeboden.

Interesse om deel te nemen aan dit event? De entree voor deze workshop bedraagt 7,50 euro, inclusief een drankje. Reserveer je kaartje hier en wees er snel bij want het aantal deelnemers is beperkt. Er zijn 50 plaatsen beschikbaar.

Breaking News is een initiatief van ACED en Pakhuis de Zwijger i.s.m. NRC Handelsblad, Drawing the Times, De Correspondent, KesselsKramer, Universiteit van Amsterdam en Hackers & Designers.

 

Toegang vanaf € 7.50
dinsdag 2 okt 2018, 20.00
Expo