Bouwen voor Amsterdam

In de serie “De toekomst van de Stad” – Eric van der Burg en Ruben Koops over bouwen aan en in de stad.
woensdag 14 feb 2018, 18.00
wo 14 feb 2018, 18.00
Workspace

Opeens was Eric van der Burg in 2014 wethouder Ruimtelijke Ordening van Amsterdam. Als wethouder was hij tussen 2010 en 2014 altijd in de weer geweest met zorg en welzijn, en nu ging hij (ook) aan de slag met de Ruimtelijke Ordening van de stad. Op het einde van de crisis nog wel, toen er nauwelijks werd gebouwd. Maar nu, nog geen 4 jaar later, zijn de woningen in de stad niet aan te slepen en is de woningmarkt oververhit.

In de tussentijd ging Van der Burg de stad in en kwam terug met Koers 2025, een integrale en stadsbrede inventarisatie van woningbouwlocaties. Hoe maak je zo’n plan? Hoe betrek je Amsterdammers daarbij, of het nou deskundigen, woningzoekenden of toekomstige buren zijn? Genoeg is het niet: wat moet er gebeuren om in 2050 een goed functionerende woningmarkt te hebben?

Eric van der Burg verzorgt een kort college waarin hij in gaat op deze vragen en wordt daarna kritisch aan de tand gevoeld door Ruben Koops. Koops is in het dagelijks leven journalist bij het Parool en intensief volger van de gemeente(raads)politiek. Voorafgaand aan het interview zal hij een korte gesproken column verzorgen.

woensdag 14 feb 2018, 18.00
Workspace
Deze 50 mensen waren aanwezig