De Stad

Starters op de woningmarkt

Kleinere starterswoningen; trend of leegstand voor de toekomst?
woensdag 26 okt 2016, 19.30
wo 26 okt 2016, 19.30
Expo

Als starter valt het op dit moment niet mee een om een woning te vinden in Amsterdam. De vraag is groot maar het aanbod schaars. Bovendien worden er steeds meer kleine woningen gebouwd. Een trend die we niet alleen in Amsterdam, maar ook internationaal steeds meer zien. Hoort kleiner wonen bij deze tijd of bouwen we onder druk van de urbanisatie de leegstand van de toekomst? En wat betekent dit voor starters? Dienen zij zomaar genoegen te nemen met kleinere woningen of kunnen zij beter nog maar even thuis blijven zitten? En hoe verandert dit de stad?

Bekijk hier de bijeenkomst terug:

https://youtu.be/2Uly1gX2Pfk?list=PL81eCobtai3tUZHU9w-v7xojC5RHYQFNB

Bekijk alvast de verschillende onderdelen uit de uitzending:

Woon

In een notendop de problematiek van deze oververhitte woningmarkt. Er zijn bijna geen woningen meer over, wanhopige woningzoekenden bieden maar voordat ze bedenken of ze het willen of kunnen betalen. Komt hier binnenkort geen einde aan? Sven Heinen, voorzitter van de Amsterdamse Makelaars windt er geen doekjes om.

https://www.youtube.com/watch?v=f_Z5H5znEiw&feature=youtu.be

 

Leef

Veel jonge starters op de Amsterdamse woningmarkt verdienen vaak nog niet genoeg geld om in de vrije sector te kunnen huren, laat staan iets te kunnen kopen en ze staan nog niet lang genoeg ingeschreven voor een sociale huurwoning. Voor deze groeiende groep starters die tussen wal en schip valt, is sinds 1 juli een nieuw soort contract: het vijfjarencontract. Tijdelijk wonen – is dit de oplossing voor de verstopping in de stad of gaat het voor alleen maar meer problemen zorgen? https://www.youtube.com/watch?v=0QAY6DEBqB4

 

Bouw

Hoe zien de ideale starterswoningen van de toekomst er uit? Ontwikkelaar BPD laat zien hoe een hele woning gebouwd kan worden op 27 vierkante meter.

https://www.youtube.com/watch?v=l4w4cEkhae0&list=PL81eCobtai3tUZHU9w-v7xojC5RHYQFNB&index=4

 

woensdag 26 okt 2016, 19.30
Expo
Deze 29 mensen waren aanwezig