De Stad

Boter bij de vis

Vissen of gevist worden: hoe duurzaam en gezond is onze visserij?
Toegang vanaf € 5
maandag 11 dec 2017, 20.00
ma 11 dec 2017, 20.00
Expo
Reageer

Zoet en zout water hebben twee dingen gemeen: het is water, en er zwemt vis in. En die vis kunnen we eten. Maar hoe halen we die vis uit het water? Hoe ziet het leven eruit van een visser? En welke rol speelt wetgeving? Is vis eten überhaupt wel duurzaam? Over deze vragen gaan we in gesprek met zoet- en zoutwatervissers, de mensen achter de regelgeving en publiek.

De Keukentafel

Aan de keukentafel gaan we in gesprek met vissers, ondernemers en de mensen achter de regelgeving. We spreken met Hendrik Kramer. Zijn boot is onderdeel van Masterplan Duurzame Visserij. Maar waarom is zijn boot duurzaam? En hoe ziet zijn leven op zee eruit? Daarna spreken we Koen Dil. Koen is eigenaar van het bedrijf Dilvis, waar hij handelt in zoetwatervis. Wie kopen zijn vis, en wat zijn de voordelen van zoetwatervisserij? Tot slot schuift Kees Verbogt aan. Bij het ministerie van Landbouw, Natuur & Voedselkwaliteit houdt hij zich bezig met regelgeving. Hoe werkt beleid in de praktijk? 

Spijkers met Koppen

Waar koop je nou goede en verantwoorde vis? Brita Trapman werkt bij de Nederlandse Vissersbond en licht kort toe waar je op moet letten. Daarnaast leidt ze kort in hoe de Nederlandse vissersvloot er uit ziet. 

Food Battle

Tijdens deze editie van de Food Battle gaan twee ondernemers met elkaar de strijd aan en proberen jou te overtuigen van hun idee. Het Amsterdamse BuurVissen zorgt ervoor dat de vis die ’s ochtends in de Noordzee gevangen wordt, ’s avonds gewoon op je bord ligt. De vis haal je heel makkelijk in jouw eigen buurt op bij een buurman. Jur Jacobs vertelt hoe dat in zijn werk gaat. BISQ noemt zichzelf een smakelijke ode aan de Noordzee. Naast het ontwikkelen van nieuwe visproducten, zoals hun bisque soep, denken ze ook na over het tegengaan van foodwaste en het verduurzamen van het voedselsysteem. Robert Jan de Boer vertelt hoe ze dat doen. 

De Persoonlijke Noot

Bij elke editie van Als Warme Broodjes is er een persoonlijke noot. Dat is een voorgedragen column van Peter Buurman. Want hij eet ook wel eens wat, en dat laat hem niet onberoerd. Verder schrijft Peter voor de Speld.

Toegang vanaf € 5
maandag 11 dec 2017, 20.00
Expo
Deze 53 mensen waren aanwezig