Creatieve Industrie

Books, Music & Vintage weekender

Na het grote succes van onze Vintage special is het nu tijd voor de BOOKS, MUSIC & VINTAGE editie.
Gratis, extern reserveren
zaterdag 23 mei 2015 t/m zondag 24 mei 2015
za 23 mei 2015, 12.00
De Hallen
Reageer

Dit weekend staat helemaal in het teken van interessante boeken, vintage kleding en al het moois wat verstopt ligt op je oma's zolder. En de Plaatjesmakers gaan vintage plaatfoto's maken!

Plaatjesmakers

Welkom terug bij de kunst van het fotograferen. Melanie Tenhagen en Sevilay Maria van Dorst hebben beide een grote passie voor analoog beeld. Met die passie zijn ze een samenwerking aangegaan als De Plaatjesmakers.

© Plaatjesmakers

© Plaatjesmakers

Maak kennis met het oude proces van de Natte Plaat Collodion fotografie waarbij gebruik wordt gemaakt van antieke houten balgcamera’s en lenzen van rond het jaar 1900. Door terug te gaan naar deze ambachtelijke techniek van fotograferen krijg je unieke en authentieke zwart/wit platen.

Poseren voor de camera is een bijzondere ervaring. In de snelle tijd waarin we nu leven, staat bij de Plaatjesmakers even de tijd stil. Wanneer je langskomt om gefotografeerd te worden kun je ook meekijken in hun donkere kamer, daar zie je hoe het hele chemische proces werkt. Doordat alles handwerk is, is geen enkele plaat hetzelfde en een uniek portret is het resultaat.

Ook zo benieuwd hoe het hele proces werkt? En wil je een prachtig portret van jezelf op een plaat? Kom langs en laat je fotograferen door de Plaatjesmakers!

Kom langs of maak een afspraak

Logo PlaatjesmakersDe Plaatjesmakers zijn beide dagen aanwezig van 12:00 tot 17.30 uur. Je kan van te voren een email sturen naar localgoods@dezwijger.nl om een afspraak in te plannen, maar langs komen kan ook gewoon. Het maken van de foto en het proces daarna kost in totaal ongeveer 20min. Het ontwikkelen wordt op locatie gedaan. Ontdek hoe de foto tot leven komt in hun mobiele studio die we achter in de Local Goods Store plaatsen. Tijdens de markt is er een speciale aanbieding van €85,- per foto.

Gratis, extern reserveren
zaterdag 23 mei 2015 t/m zondag 24 mei 2015
De Hallen