Global Trends

Boeklancering Farid Tabarki

Het einde van het midden: Wat een maatschappij van extremen betekent voor mens, bedrijf en politiek.
woensdag 9 mrt 2016, 17.30
wo 9 mrt 2016, 17.30
Grote zaal

Het eerste boek van Farid Tabarki ligt vanaf begin maart in de winkels. Dit kan niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 9 maart een feestelijke lancering.

Farid Tabarki beschrijft in het boek hoe in een vloeibare samenleving het midden geen plek meer heeft. Dit midden verdwijnt of moet zich helemaal opnieuw uitvinden. De reisagent en de platenbons kunnen daar al langer over meepraten, maar nu moeten ook de ondernemer, de HR-manager, de ambtenaar en de docent eraan geloven. Hun rol verandert sneller dan ze zelf misschien vermoeden.

Jet Bussemaker, minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap, en Frans Blom, chairman Boston Consulting Group Nederland, zullen met Farid Tabarki in gesprek gaan over het einde van het midden, onder leiding van Rindert de Groot.

Over het boek

HET EINDE VAN HET MIDDEN – Farid Tabarki is tijdgeestonderzoeker, wereldreiziger en oprichter van Studio Zeitgeist, die  maatschappelijke, technologische en economische veranderingen hanteerbaar maakt voor bedrijven en instituties.

In dit boek beschrijft hij hoe in een vloeibare samenleving het midden geen plek meer heeft. Dit midden verdwijnt of moet zich helemaal opnieuw uitvinden. De reisagent en de platenbons kunnen daar al langer over meepraten, maar nu moeten ook de ondernemer, de HR-manager, de ambtenaar en de docent eraan geloven. Hun rol verandert sneller dan ze zelf misschien vermoeden. Tabarki verbindt in dit boek drie tendenzen waarin een traditioneel midden ten onder gaat.

Ten eerste worden veel tussenpersonen zoals winkeliers en makelaars overbodig en wordt hun rol overgenomen door slimme online platforms. Ten tweede verdwijnen veel banen, juist in het middenkader, vaak vanwege technologische ontwikkeling. De nationale staat, ten slotte, boet aan belang in ten gunste van het lokale en internationale niveau. De combinatie van technologische en sociale ontwikkeling zorgt ervoor dat de veranderingen hard gaan. Individuen en organisaties, zowel bedrijven als instituties, kunnen buigen of barsten. Dit boek geeft naast een analyse ook praktische ideeën en voorbeelden van verandering.

Programma

17.30

Welkom

18.00

Jet Bussemaker en Frans Blom in gesprek met Farid Tabarki over het einde van het midden

19.00

Tijd voor een borrel

woensdag 9 mrt 2016, 17.30
Grote zaal
Deze 399 mensen waren aanwezig