De Stad

De bodem is de basis

We wonen er bovenop, en toch gaan we er slordig mee om: de bodem.
dinsdag 16 jun 2015, 20.00
di 16 jun 2015, 20.00
IJ Zaal

Een boer hoef je weinig te vertellen over de waarde en het belang van de bodem. Zonder vruchtbare grond gaat zijn bedrijf snel failliet. Maar wat is de relatie van de stedeling met zijn bodem en wat zijn de gevolgen daarvan?

De VN riep 2015 uit tot het Jaar van de Bodem. Het is de basis voor veel dingen die wij als vanzelfsprekend beschouwen: voedsel, natuur, water en grondstoffen. De kwaliteit ervan is van gemeenschappelijke waarde. Echter, de bodem is weinig zichtbaar voor de stadsmens, want vaak bedekt door tegels en asfalt. We wonen er bovenop, maar gaan er slordig mee om.

Op deze avond delven we de Amsterdamse grond. We gaan op zoek naar de kansen die de grond ons biedt en zoeken inspiratie in innovatie. Denk mee over nieuwe manieren om de bodemkwaliteit te verbeteren!

Om 18.00 uur wordt 5-boerende documentaire Bodemboeren vertoond, met aansluitend een Q&A met filmmaker en bodemactivist Fransjan de Waard, bekend als pionier van de Nederlandse permacultuur. De docu is een portret van vijf boeren die ‘grondig’ de bakens verzetten van wat duurzaam bodembeheer is.

 

The digging is a basic act to escape and to disconnect – Escape, Leanne Wijnsma

dinsdag 16 jun 2015, 20.00
IJ Zaal
Deze 79 mensen waren aanwezig