Creatieve Industrie

Blockchain for Real

Voorbij de hype. Wanneer is het relevant om blockchain in te zetten?
maandag 4 dec 2017, 20.00
ma 4 dec 2017, 20.00
Grote zaal
Reageer

Blockchain wordt getipt als dé technologie die alles radicaal gaat veranderen. Talloze partijen omarmen het revolutionaire karakter van blockchain en zoeken naar manieren waarop de technologie ingezet kan worden in hun industrie. Toch is het niet altijd duidelijk wanneer blockchain meerwaarde oplevert. We gaan in gesprek met experts, doeners en kennisinstellingen en onderzoeken aan welke randvoorwaarden voldaan moet worden om blockchain succesvol in te zetten.

  • Al meer dan vijftien jaar volgt Pieter Haasnoot technologie start-ups. Vanuit Publicism onderzoekt hij de mogelijkheden van blockchain voor vrije pers en democratie en is hij gefascineerd door de mogelijkheden van blockchain. Wat kan hij ons vertellen over het gebruik van blockchain?
  • Trendwatcher Vincent Everts houdt scherp in de gaten wat er allemaal in technologieland gebeurd. De laatste jaren focust hij zich op blockchain en ziet naast de kansen wel degelijk bezwaren als het aankomt op het gebruik van de technologie.
  • Maarten Bloemers richtte GUTS-tickets op waarbij door middel van blockchain ticketfraude wordt voorkomen. Een goed voorbeeld waarbij de kracht van blockchain wordt ingezet. Wat kan hij ons vertellen over de do’s and the don’ts?
  • Marloes Pomp slaat bruggen tussen de tech-wereld, de overheid en fashion. Momenteel begeleid ze, samen met Koen Hartog, 25 Blockchain Pilots binnen de overheid. Van de Belastingdienst en de Rekenkamer tot het Zorginstituut; wat maakt een pilot succesvol en wat werkt er?
  • Blockchain expert Jacob Boersma werkt bij Deloitte waar hij zich bezighoudt met veilige en gebruiksvriendelijke digitale identiteiten, online betalingen en innovatieve toepassingen zoals Blockchain. Wat ziet hij als de grootste belofte van de technologie en hoe gebruiken we de technologie optimaal?
maandag 4 dec 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 338 mensen waren aanwezig