Global Trends

Blockchain for Good

Hoe kan blockchain bijdragen aan een betere wereld? Met o.m. Social Enterprise NL en Moyee Coffee.
vrijdag 18 mei 2018, 20.00
vr 18 mei 2018, 20.00
IJ Zaal
Reageer

Het zingt overal rond: blockchain. Maar op welke manier kan deze technologie bijdragen aan een betere wereld? Niet alleen wordt blockchain ingezet voor cryptocurrencies zoals de Bitcoin, ook sociale ondernemingen zijn druk aan het experimenteren met het inzetten van de technologie. Tijd om te onderzoeken hoe dit uitpakt. Wat kan blockchain bijvoorbeeld betekenen voor het bereiken van eerlijke internationale productieketens en hoe kan de technologie op een duurzame wijze ingezet worden? Sociale ondernemingen delen hun verhaal waarna we samen met hen en andere experts in gesprek gaan over de randvoorwaarden voor het inzetten van blockchain. Hoe kan blockchain de wereld verbeteren?

Moyee Coffee

Er zijn weinig dingen zo alledaags als koffie. De branche achter dat kopje koffie is volgens Guido van Staveren van Moyee Coffee echter niet eerlijk en transparant. Daarom zet hij zich in voor een eerlijkere productie van koffie. Daarbij is volgens hem de keten pas echt “fair” als de het productieproces ook transparant is. Laat dat nou precies zijn waar de blockchain technologie voor kan zorgen. Door alle informatie van het productieproces op te slaan in de blockchain kan de consument achterhalen waar de koffie vandaan komt. Een slimme vergrendeling zorgt er vervolgens voor dat niemand de data kan aanpassen. Op en top transparantie zo luidt het idee.

©https://blockchain.fairchain.org

SIDN fonds – Blockchain for Good 

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland fonds (SIDN fonds) ondersteunt vernieuwende internetprojecten die een maatschappelijk verschil kunnen maken. Met het project Blockchain for Good willen ze een bijdrage te leveren aan de discussie en onderzoek naar de maatschappelijke potentie van de technologie. Bekijk hier de initiatieven.

©https://www.sidnfonds.nl/

vrijdag 18 mei 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 163 mensen waren aanwezig