De Stad
Global Trends

Big bosses in town

Hoe spelen grote werkgevers in de stad in op vernieuwing?
maandag 29 feb 2016, 20.00
ma 29 feb 2016, 20.00
Expo

Ons werk is ingrijpend aan het veranderen. Digitalisering en robotisering veranderen onze werkvormen. Ook bestaat er een almaar groeiende groep flexwerkers. Hoe gaan grote werkgevers in onze stad daarmee om? Op welke bewegingen en ontwikkelingen spelen zij in? Waar nemen ze verantwoordelijkheid? En hoe kunnen ze leren van elkaar?

We verkennen deze avond de arbeidsmarkt van de toekomst. Welk werk verdwijnt bij de grote werkgevers en van wat voor soort werk krijgen we daar voor terug?

MarjoleinEr is rondom arbeid veel te doen om technologie, maar ook mondialisering, duurzaamheid en demografie spelen een grote rol op de arbeidsmarkt van nu en de toekomst. Marjolein ten Hoonte (directeur Arbeidsmarkt en MVO bij Randstad Groep Nederland) neemt ons mee in deze ontwikkelingen en met haar gaan we verder in gesprek over het belang van werkgevers om zich aan te passen aan deze ontwikkelingen.

Werkgevers

Deze avond houden we ook enkele grote werkgevers onder de loep. Verschillende werkgevers van onze stad vertellen aan tafel over de ontwikkelingen binnen hun organisatie. Met welke ontwikkelingen zijn zij bezig? Wat houden deze ontwikkelingen in voor de banen die zij binnen hun organisatie en sector zien opkomen en wegvallen? Bovendien vragen we ons deze avond af of deze organisaties denken in de toekomst nog steeds de grootste werkgevers in de stad te zijn.

maandag 29 feb 2016, 20.00
Expo
Deze 78 mensen waren aanwezig