Creatieve Industrie

Bier en vertier

Voor elk wat pils: wat zijn de nieuwste ontwikkelingen in bierland?
Gratis toegang
dinsdag 5 sep, 20.00
di 5 sep, 20.00
Studio
Reageer

Water, graan, hop en gist; met slechts 4 ingrediënten kan je eindeloos experimenteren en variëren. Met de komst van vele microbrewery’s hebben we Bierland België qua aantallen van de troon gestoten. Mannen en vrouwen, we zijn allemaal aan het brouwen. Misschien experimenteer je zelf al in de keuken en vraag jij je af: Hoe brouw je dat perfecte biertje? En als het eindelijk is gelukt, hoe krijgt je dat biertje dan in de supermarkt? We gaan in gesprek met biermakers, -verkopers en -proevers.

De Keukentafel

Aan de keukentafel gaan we in gesprek met ondernemers. Deze keer is het woord aan Tommie Sjef Koenen (Tommie Sjef Wild Ales). Tommie (23) staat met zijn bieren in de top 10 van de beste nieuwe bierbrouwers van de wereld. Hij maakt zure en wilde bieren, iets wat nog maar weinig gebeurt in Nederland. Daarna praten we met Rick Nelson (Oedipus Brewing). Wat begon als een klein bedrijfje met vrienden, is uitgegroeid tot een grote brouwerij en een drinklokaal. Inmiddels leveren ze aan supermarkten en bars door heel Nederland. Hoe is het om groter te worden, maar wel jezelf te blijven? Ook manager duurzaamheid Esther Kruiper van biergigant HEINEKEN schuift aan bij de keukentafel. Kan je het productieproces van bier verduurzamen?

Spijkers met Koppen

In Spijkers met Koppen deelt een ondernemer zijn of haar praktische lessen. Deze keer: Tessel & Do de Heij (Gebrouwen door vrouwen). Vorig jaar wonnen ze bij Albert Heijn de prijs voor het beste product van 2016. Wat komt erbij kijken als je aan de supermarkt gaat leveren?

Persoonlijke Noot

Jordi Lammers schrijft en dicht en levert vanavond de persoonlijke noot.

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door:

Gratis toegang
dinsdag 5 sep, 20.00
Studio
Reserveer
Deze 77 mensen zijn aanwezig