De Stad

Bezit is passé

De nieuwe economie komt in hoog tempo dichterbij.
donderdag 3 okt 2013, 19.30
do 3 okt 2013, 19.30
Grote zaal

In Amsterdam is de transitie van een lineair ‘take, make, waste’ model naar een circulaire economie al steeds beter zichtbaar. Opvallend in deze transitie is de groeiende beweging rondom de huur- en deel-economie. Mensen kiezen er steeds vaker voor om middelen te delen of ‘huren’, omdat dit socialer, goedkoper en milieuvriendelijker is. Op de Dag van de Duurzaamheid, verkent Pakhuis de Zwijger samen met het coöperatieve platform Circle Economy de implicaties van de nieuwe modellen die onderdeel zijn van deze nieuwe economieën.

Wat betekent het nu eigenlijk voor de consument? En wat betekent dit voor een stad als Amsterdam? Hoe kunnen we de bestaande middelen in de stad efficiënter en beter benutten met als doel de welvaart van de stad te verhogen? En hoe kunnen we samenwerken om de huur- en deel-economie verder uit te bouwen?

Op deze avond gaat trendwatcher Farid Tabarki samen met een expert panel en het publiek in op deze vragen. Uitdagingen en obstakels binnen de opkomende business modellen van de circulaire economie worden in kaart gebracht en besproken en we kijken vooruit naar de toekomst. Is bezit nu echt passé?

Met een introductie van Angela Wals (journalist).

Met Robert Metzke (Senior Director Eco-vision Philips), Aja Guldhammer Henderson (Airbnb Nederlandvia skype), Ton Jonker (Directeur Amsterdam Economic Board), Daan Weddepohl (Peerby), Lieke van Kerkhoven (Floow2), Harmen van Sprang (Share NL, Syntens), Laila Frank (Gemeente Amsterdam), Bert van Son (directeur Mud Jeans), Thomas Rau (TurnToo), – Damaris Matthijsen (Economy Transformers), Marleen Stikker (Waag Society) en Stientje van Veldhoven (lid Tweede Kamer voor D’66) (onder voorbehoud).

Ook met pitches van enkele Amsterdamse initiatieven uit de Call for Projects, onder andere Geef! cafeen The next closet.

Voor deze avond maakte Guldhammer Henderson alvast een Vine, met daarin de vraag: “Wat kunnen we doen om de share-economy in Amsterdam te laten groeien?” Heb je een antwoord op deze vraag? Tweet, Vine of Instagram je antwoord met hashtag #circulairestad! Aanmelden kan hier, de toegang is gratis.

Bekijk hier de Vine van Aja Guldhammer Henderson (Airbnb Nederland):

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met Circle Economy.

 

donderdag 3 okt 2013, 19.30
Grote zaal
Deze 239 mensen waren aanwezig