Creatieve Industrie
Boeklancering

Beyond the Muted Darkness

Sijtze van der Meer presenteert de lancering van een prachtig fotoboek ten bate van Stichting Ushersyndroom.
donderdag 31 aug 2017, 17.00
do 31 aug 2017, 17.00
Grote zaal

40 topfotografen fotografeerden 40 mensen met Ushersyndroom. Hun zicht en gehoor gaan progressief achteruit. Ze verliezen dus 2 van de 5 zintuigen. Het fotoboekproject Beyond the Muted Darkness brengt hen op positieve en krachtige wijze in beeld, met de nadruk op wat ze nog wel leuk vinden om te doen. Tijdens de boekpresentatie krijgt iedereen die aan het boek heeft meegewerkt een eigen exemplaar en vertellen Erwin van Wijk, Joyce de Ruiter-Bleijenbergh, Linelle Deunk en Marco Groenewegen elk vanuit hun eigen invalshoek waarom zij dit project wilden ondersteunen. Na afloop is er een feestje met DJ Leo Melcherts.

Mensen met Ushersyndroom worden slechthorend geboren en worden later progressief dover en blinder. 2 van de 5 zintuigen vallen dus uit. Er zijn slechts 1.000 mensen in NL met Ushersyndroom. Om wetenschappelijk onderzoek te kunnen financieren heeft Marco Groenewegen dit fotoboek uitgegeven waarvan de opbrengsten geheel ten goede komen van de Stichting Ushersyndroom.

Joyce de Ruiter-Bleijenberg was in september 2015 te gast bij Humberto Tan in RTL Late Night waar zij vertelde over haar leven met Usher. Joyce is voor het boek geportretteerd door Julie Vielvoije en Humberto voor zijn voorwoord door Sacha de Boer.

https://www.youtube.com/watch?v=vZE_vwJqQk8

donderdag 31 aug 2017, 17.00
Grote zaal
Deze 170 mensen waren aanwezig