Creatieve Industrie

Best of Milan 2018

De hoogte-en dieptepunten van de Milaan Design Week 2018.
dinsdag 15 mei, 20.00
di 15 mei, 20.00
Grote zaal
Reageer

De Milaan Design Week is hét designevenement van het jaar. Wat waren de de trends en wat waren de dieptepunten die daar in april werden gepresenteerd? Geen mens die dat allemaal in amper een week tijd kan verwerken. Daarom blikt Design Matters traditiegetrouw terug op dit design extravaganza met ruim 300 duizend bezoekers en presentaties van ruim 2000 ontwerpers en meer dan vijfhonderd designlabels, academies en musea. Verwacht een overzicht van het beste, slechtste, mooiste, lelijkste, raarste en ordinairste van de Milan Design Week.

De blikvangers van deze editie wordt Bar Anne, een verzamelplek van toonaangevende Nederlandse ontwerpers maar de plek die Bar Basso van de troon stootte als hét spraakmakende trefpunt. Bar Anne is bedacht en ontwikkeld door het Amsterdamse architectenbureau Space Encounters en cultureel-ondernemer Anne van der Zwaag. Remi Versteeg van Space Encounters legt het hoe en waarom van dit ‘Holland Heineken House’ van Milaan uit.

De jonge ontwerpers Rick Tegelaar was alomtegenwoordig met de presentatie van In4nite en een stijlkamer met eigen werk in Bar Anne. In4nite is een groepspresentatie van diverse Arnhemse ontwerpers die een eigenzinnige meubelcollectie ontwikkelden diverse met het industriële materiaal ColBack®.

 

Verder in dit programma:

Edward van Vliet; liet een collectie zien voor Moroso en vouwde daarnaast een hotelconcept uit in Milaan.
* Aleksandra Gaca; ontwierp de bekleding van Renaults concept car SYMBIOZ, op basis van haar Architextiels, een meerjarig onderzoek naar 3D-textiel.
* Marjan van Aubel; naar aanleiding van haar kroonluchters voor Swarovski.
* Jon Stam | Commonplace; ontwikkelde een prototype voor meubelgigant Vitra.

dinsdag 15 mei, 20.00
Grote zaal
Deze 236 mensen waren aanwezig