Global Trends

Beminnen

Hoe vrij zijn we in het beleven van onze seksualiteit? Met o.m. Marli Huijer.
woensdag 4 apr, 20.00
wo 4 apr, 20.00
Studio
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Anno 2018 lijken we seksueel vrijer dan ooit. Sinds de jaren zestig, de invloed van verschillende emancipatie-bewegingen en de acceptatie van het homohuwelijk kan iedereen zijn seksualiteit volledig ontplooien. Echter, de Franse denker Michel Foucault vond in zijn tijd al dat we seksueel steeds minder vrij werden, aangezien de maatschappij steeds meer vroeg om het benoemen van onze seksuele identiteit. Hokjes beknotten de manier waarop we ons kunnen ontwikkelen. Filosoof Marli Huijer herleest zijn 'Geschiedenis van de seksualiteit' en vraagt zich af hoe te beminnen zonder je in een identiteit vast te leggen. Ze pleit voor een nieuwe seksuele revolutie.

Nieuw Licht

Frank Meester en Coen Simon, filosofen, bedenkers en de moderatoren van Nieuw Licht, gaan met Marli Huijer, verschillende gastsprekers en de zaal in gesprek.

Deze keer doen ze dat met behulp van het baanbrekende werk ‘Geschiedenis van de seksualiteit‘ van filosoof Michel Foucault, een Parijse denker die het meest actief was in de jaren’60-’70. In zijn werk legde hij de nadruk op de fijnmazigheid van macht en de invloed die taal en kennis heeft in het sturen van het gedrag van mensen.

Maybe the target nowadays is not to discover what we are but to refuse what we are. – Michel Foucault

Foto door Ramona Deckers >>> www.ramonadeckers.com

woensdag 4 apr, 20.00
Studio
Reserveer
Deze 27 mensen zijn aanwezig