Global Trends
Boekpresentatie

Begrijp jij Amerika nog?

Het nieuwe boek van Frans Verhagen geeft een handleiding voor Donald Trumps Amerika.
donderdag 15 feb 2018, 20.00
do 15 feb 2018, 20.00
Workspace

Trump is al ruim een jaar president van Amerika. Nog steeds vragen veel mensen zich af hoe dat mogelijk is. Wat zegt de overwinning van Trump over Amerika? Amerika-deskundige Frans Verhagen onderzoekt het DNA van Amerika. Vanwaar dat felle patriottisme en die liefde voor wapens? Hoe zit het met ongelijkheid, armoede en racisme? En wat maakt sommige kiezers zo boos en andere kiezers zo blind?

Begrijp jij Amerika nog?

In het boek Begrijp jij Amerika nog? dat 22 januari bij Uitgeverij AUP verschijnt, geeft auteur Frans Verhagen de noodzakelijke achtergrondinformatie over het land van cowboys, McDonalds en Wallstreet. Vanuit zijn kennis verklaart hij de raadselen die Amerika altijd weer oproepen, nooit meer dan in dit Trump-tijdperk. Hij combineert informatie, kritische observaties en uitgesproken meningen met zijn liefde voor Amerika. Een mooie aanleiding voor een verdiepend gesprek.

  • Frans Verhagen is een Nederlandse journalist/publicist met bijna veertig jaar specialisatie in de VS en Nederlandse integratie. Ondanks zijn omvangrijke expertise was zelfs hij overrompeld door de uitslag van de presidentsverkiezingen eind 2016. In zijn boek ontleedt hij het continent aan de hand van de identiteit van Amerika, de Amerikaanse droom en het Amerika van Donald Trump. Begrijpt hij Amerika nog?
  • Charles Groenhuijsen is Amerika-kenner, publicist, presentator en voor velen lang het boegbeeld van het NOS Journaal, waar hij onder andere Amerika-correspondent was. Na een loopbaan van bijna een kwart eeuw, waarin zijn wereldbeeld werd gevormd door het verslaggeven van misstanden en negatieve gebeurtenissen, heeft hij sinds 2006 meer oog voor de positiviteit en optimisme. Welke positiviteit ziet hij in het hedendaags Amerika?
  • We zullen ook overschakelen naar Michiel Vos, van oorsprong jurist maar inmiddels bijna twee decennia journalist en Amerika-correspondent. Inmiddels woont Michiel zo’n tien jaar in de Verenigde Staten, en heeft politieke prominenten als Donald Trump, Barack Obama en Hillary Clinton kunnen ontmoeten. Lees hier zijn interview met USA4ALL.
donderdag 15 feb 2018, 20.00
Workspace
Deze 76 mensen waren aanwezig