Creatieve Industrie

Beechcraft Bonanza

De rollende rocker van de ruige ragtime riedja riedja.
vrijdag 16 feb 2018, 18.00
vr 16 feb 2018, 18.00
Café
Reageer

Hij is de rollende rocker van de ruige ragtime riedja riedja, de meesterlijke minstreel van de mieterse melodieën op miniatuur muziekinstrumenten, “the high strung, unsung ukulele underdog” van de Almeerse rockabilly, de enige echte: Beechcraft Bonanza. Deze sympathieke swingende zingende songwriter probeert de pakkende politieke pamfletten van de punk te plaatsen op de plezante progressies van rockabilly en doowop in combinatie met de cris-de-coeurs van countryballades en chansons en komische kleinoden van klassieke Americana.

Beechcraft Bonanza is het pseudoniem van singer-songwriter Guido Kreeuseler (1983). In een swingende set-up met tenor ukelele (en/of gitaar) en stompbox zingt deze eenmansband zijn rockabilly songs in een stijl schatplichtig aan Buddy Holly, Johnny Cash, Arthur “Big Boy” Crudupp en Little Richard met af en toe uitstapjes naar Billy Bragg, Nirvana en Roy Orbison. Naast mieters eigen werk speelt Beechcraft Bonanza ook een uitgebreid repertoire aan covers uit de fifties en sixties.

Guido begon in 2002 al als singer-songwriter, na het winnen van de VOMAR jonge schrijversprijs in de categorie songtekst met het rebelse “Ik Kots”. In 2008 was hij finalist bij “de Oogst van Overijssel” en in de volgende jaren timmerde hij stevig aan de weg met swingende live-optredens en blitse singles en EP’s.