Global Trends

Basisinkomen: van idee naar experiment

Hoe kunnen we dit oude idee implementeren?
woensdag 2 sep 2015, 20.00
wo 2 sep 2015, 20.00
Grote zaal

Door heel Nederland verspreid wordt er in gemeenten nagedacht over het experimenteren met een basisinkomen. Het idee van een basisinkomen is al oud, maar nu lijkt er een nieuwe stap gezet te worden. Hoe pakken deze gemeenten het aan? In hoeverre verschillen de experimenten van elkaar? Wat kunnen ze van elkaar leren?

Scott Santens is schrijver en blogger voor onder andere Huffington Post. Daarnaast is hij moderator op het basisinkomen-forum van Reddit en heeft hij zijn eigen basisinkomen gecrowdfund.

Sjir Hoeijmakers is een 24-jarige econometrist. Hij creëerde zijn eigen, onbetaalde baan en werd ‘ondernemend idealist’. Hij crowdfunde zijn eigen basisinkomen bij elkaar om zich volledig te kunnen richten op de verdere ontwikkeling van dit onderwerp.

Frans Kerver is een Stadmaker in Groningen, waar hij verscheidene projecten heeft opgezet om de stad mooier te maken. Daarnaast is hij het boegbeeld van OnsBasisinkomen, een project dat via crowdfunding nu bezig is om, na Frans, een 2e persoon te kunnen voorzien van een basisinkomen.

Martha Meerman is arbeids- en organisatiepsycholoog en werkt als lector gedifferentieerd HRM aan de (HvA). Haar onderzoek richt zich op thema’s als ‘zekerheid van inkomen’ en ‘zekerheid van werk’, en ze bereidt samen met Paul de Beer een experiment in Amsterdam voor.

woensdag 2 sep 2015, 20.00
Grote zaal
Deze 268 mensen waren aanwezig