Creatieve Industrie

Baanbrekers

Creatievelingen met beroepen waarmee je nog eens aan kan komen op feestjes.
dinsdag 2 jun 2015, 20.00
di 2 jun 2015, 20.00
Expo

Sommigen van ons werken om te leven en anderen leven om te werken. De geluksvogels onder ons zijn diegenen die iedere dag mogen doen wat ze leuk vinden. Met banen waarvan we soms zelfs niet weten dat ze bestonden of hoe je het kan worden. Hoe kom je aan de tofste baan ter wereld? Ook deze editie van What’s Up? komen vier gasten je weer een update geven over de projecten waar ze mee bezig zijn:

Ronnie van der Veer
Ronnie van der Veer is een sound designer en foley artist. Hij maakt geluidseffecten voor films, documentaires, en tv-series. Als foley artist neemt hij deze geluiden live en synchroon bij de film op in een speciale studio vol schoenen, verschillende vloeren en props. Je kan het zo gek niet bedenken of het wordt opgenomen: voetstappen, koeien die moeten bevallen of het geluid van wapens. Eerder werkte hij aan Gooische Vrouwen 2, Alleen maar Nette Mensen en de Griekse film The Lobster die nu genomineerd is voor de Gouden Palm-competitie van het Cannes Film Festival. Welke andere vreemde geluiden heeft hij allemaal gemaakt? En hoe kies je welke prop nodig is voor welk geluid?
Ronnie_Meloen

Tiemen Pasterkamp
Sinds 2003 is Tiemen hoofdleermeester beeldsnijden aan de Bataviawerf. Op geheel authentieke wijze vormt hij stukken hout om tot ware kunstwerken. Op dit moment dit  moment houdt hij zich bezich met het maken van het interieur van de Batavia; het vroeg 17-eeuwse schip dat al eerder op de werf gebouwd werd. Bij het maken van het interieur wordt naar 17e eeuwse voorbeelden gekeken en zoveel mogelijk ambachtelijk gewerkt.  Als hoofdleermeester heeft Tiemen natuurlijk ook leerlingen beeldsnijden die hij de fijne kneepjes van het vak bijbrengt. Hoe word je een meester in beeldsnijden? Welke bijzondere dingen heeft hij gemaakt en waar moet je allemaal op letten bij het bouwen van een 17e eeuws schip?
Tiemen Website

Frédérique Olthuis
Frédérique heeft zich als kunstenaar ontwikkeld tot ‘nail artist’. Op elke nagel vindt zij een mini-canvas, waarop zij haar designs kwijt kan. Met vindingrijke technieken en bijzondere ontwerpen tovert zij met nagellak op nagels zoals een meester-schilder op canvas. Met TRASH & READY nail art zet Frédérique zichzelf op de kaart en is te boeken als nail artist. Haar expertise en creativiteit wordt ingezet door Maybelline Nederland, om tutorial video’s te maken van haar kunsten. Waar haalt een nail artist inspiratie vandaan? Hoe heeft Frédérique van haar hobby haar werk gemaakt?
https://www.youtube.com/watch?v=xlh1sqJ0RNI

Rob Ottens
Rob Ottens is mede-oprichter van de entertainment website XGN.nl. Daar levert hij samen met het redactieteam dagelijks het laatste nieuws over games, films en gadgets. Sinds het begin in 2005 is XGN.nl uitgegroeid tot één van de grootste entertainment portals in de Benelux, met natuurlijk veel nieuws, maar ook reviews, previews, video’s en specials. Daar komt ook het leukste deel van het werk om de hoek kijken: het testen van de nieuwste games en gadgets en reisjes over de hele wereld om deze verslagen te maken.

dinsdag 2 jun 2015, 20.00
Expo
Deze 41 mensen waren aanwezig