De Stad

AVG-proof Amsterdam?

Is de stad klaar voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)?
donderdag 17 mei 2018, 20.00
do 17 mei 2018, 20.00
Studio
Reageer

'Heeft u een klantenpas?' of 'Wat is uw postcode?' twee veelgehoorde zinnen in Amsterdamse winkels. Zonder dat we het doorhebben, verzamelen bedrijven veel persoonsgegevens van hun klanten, ook offline. In ruil voor 5% korting geven we onze data maar al te graag op en met veel gevolgen. De Europese Commissie wil ons vanaf 25 mei met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) meer grip geven op onze data. Hiermee krijgen Europese burgers en bedrijven te maken met vergaande nieuwe regels over de omgang met persoonsgegevens en sancties wanneer dit misloopt. Maar zijn al die winkels en bedrijven klaar voor de nieuwe regels? Hoe krijgen we met de AVG grip op onze data en wat zijn onze nieuwe rechten? Samen met experts, de gemeente en het bedrijfsleven gaan wij op zoek naar antwoorden.

Tijs Hofmans zal in een column zijn licht laten schijnen op de reden achter de AVG en de kansen en valkuilen die ons te wachten staan.

Nico van Eijk zal in zijn presentatie ingaan op het raakvlak tussen de AVG en vertrouwen. Moeten bedrijven alles weten van hun klanten en welke verantwoordelijkheden brengt dit met zich mee?

Daarna vormen Tijs Hofmans en Nico van Eijk samen met Jop Fellinger het panel. Zij zullen proberen antwoord te geven op de vraag of Amsterdam klaar is voor de AVG.

Het panel zal worden onderbroken door een interview met ondernemers Kai Pattipilohy en Giacomo Megale over hun ervaringen met de AVG.

We sluiten de avond af met de presentatie van Douwe Schmidt over TADA.

Tijdens de hele avond zal de zaal ruim worden betrokken bij het gesprek.

donderdag 17 mei 2018, 20.00
Studio
Deze 111 mensen waren aanwezig