De Stad

Atelier vastgoed

Waar moeten wijkondernemingen op letten als ze gebruik willen maken van vastgoed? Leer vanavond de do's en dont's van praktijkdeskundigen.
maandag 9 sep 2013, 20.00
ma 9 sep 2013, 20.00
Expo

In hun zoektocht naar een duurzaam en robuust financieringsmodel komen wijkondernemingen regelmatig uit bij beheer of zelfs eigenaarschap van vastgoed. Inspirerende voorbeelden uit Engeland en Berlijn hebben dat idee aangewakkerd, maar wat zijn nu eigenlijk de voor- en nadelen? Op basis waarvan maak je een keuze voor vastgoed als onderdeel van de financiële huishouding? En hoe betrek je de huidige vastgoedeigenaren in je plannen? Heb jij ook vragen over dit onderwerp? Tijdens Ondernemen in de Wijk #5 bieden we je de antwoorden.

Met initiatiefnemers Jeroen Jonkers (Geef om Jan Eef/PopUpKanToren), Nathalie van Hoeven (Coop MidWest), Hans Krikke(Samenwonen-Samenleven) en Noud Verhave (Tugela85) bespreken we hun ervaringen. Hoe zijn zij tot een keuze voor vastgoed gekomen? Hoe hebben ze dat aangepakt en welke afspraken hebben ze met wie gemaakt? Wat zouden ze nu nog op dezelfde manier doen en wat is niet voor herhaling vatbaar?

Daarna gaan we in gesprek met Karin Reilingh (Ymere), Martine Koehein (stadsdeel Oost), Jaap Schoufour (Bureau Broedplaatsen), Hans Nelissen en Enno Derksen (Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam). Welke overwegingen maken zij voordat ze in zee gaan met wijkondernemers? Wat is hun belang en hoe kunnen initiatiefnemers daar op in spelen?

Tijdens het derde deel van de avond zoeken we naar praktische oplossingen voor actuele vraagstukken en een fundamenteel perspectief voor de toekomst. Leg je eigen vragen voor aan een van de ervaringsdeskundigen, of discussieer mee over nieuwe mogelijkheden en modellen voor de toekomst.