Creatieve Industrie

Arbeidsongeschiktheid / Broodfonds

Je bent een ZZP’er in de creatieve industrie en life is good. Maar wat als je ziek wordt en werken even niet mogelijk is? VergrootTag personen
vrijdag 20 mrt 2015, 16.30
vr 20 mrt 2015, 16.30
IJ Zaal

Een ongeluk zit in een klein hoekje en als je met je fiets in de tramrail blijft hangen, over de kop gaat, je arm breekt en daardoor niet kan werken, komen ZZP-ers maar met moeite de winter door.
Tweederde van de ZZP’ers blijkt niet verzekerd te zijn tegen arbeidsongeschiktheid. In de creatieve industrie is dat zelfs 50%.

‘Ik begrijp het heel goed dat zoveel mensen onverzekerd zijn voor arbeidsongeschiktheid. Niet alleen zijn de premies hoog, ook de kleine lettertjes zijn vaak een doorn in het oog, de verzekering keert niet altijd uit waar mensen behoefte aan hebben’, zegt Peter van den Bunder, bestuurder bij FNV KIEM. Tijd om je te laten informeren over de mogelijkheden. Want er zijn ook alternatieven mogelijk naast de standaard verzekeringen zoals het Broodfonds.

Tijdens deze editie van For Your Information, georganiseerd door FNV Kiem, Broodfonds Makers enPakhuis de Zwijger, geven we uitleg over de mogelijkheden om je te verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid:

  • Wanneer ben je arbeidsongeschikt?
  • Welke arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen bestaan er?
  • Wat is het verschil tussen een broodfonds en een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Peter van den Bunder geeft je antwoord op bovenstaande vragen. Daarnaast legt André Jonkers iets uit over het broodfonds.

Broodfonds
De BroodfondsMakers begeleiden ondernemers die een broodfonds willen starten of er al aan een meedoen. Pionier en projectleider André Jonkers begeleidt nieuwe broodfondsen. Hij leidt voorlichters op en is woordvoerder van de BroodfondsMakers.

Fokke en sukke

vrijdag 20 mrt 2015, 16.30
IJ Zaal
Deze 29 mensen waren aanwezig