Creatieve Industrie

Annette Vogel

Klinkt als Suzanne Vega, Joni Mitchel, Melanie.
vrijdag 23 mrt 2018, 18.00
vr 23 mrt 2018, 18.00
Café

Annette Vogel kocht als vijftienjarige tiener een gitaar, leerde zichzelf een aantal akkoorden aan en zong na drie weken het lied "House of New Orleans" onder het Rijksmuseum. Dit was het begin van haar muzikale carrière.

Annette is een songwriter die opvalt door haar eigenzinnige stijl. Haar muziek is beinvloed door de folk van Sandy Denny (Fairport Convention), de akkoordprogressies van Greedence Clearwater Revival en de funky style van David Byrne (Talking Heads). Klinkt als Suzanne Vega, Joni Mitchel, Melanie.
Samen met Mario Kaspers op bas vormt zij een duo dat opvalt in de songwriters- scene van Amsterdam en omstreken. Mario komt oorspronkelijk uit de hardrock maar speelt zijn partijen in de songs van Annette virtuoos. Gitaar, zang en bas in de stemmen gelaagd. Jazzy,funky. En tal van onderwerpen komen aan bod in de teksten. Slogan: Cut the crap.
Zij hebben net hun CD uitgebracht: What you hear is what you get! Op deze CD staan 16 nummers live opgenomen in one track @Studio 66 by H. Meijer.
Zie voor meer info: www.annettevogel.nl