Creatieve Industrie

Annegien van Doorn

Beeldmaker Annegien van Doorn stapte aan boord van cruiseschip Costa Mediterranea en neemt ons mee in de (sur)realiteit van het leven aan boord.
maandag 8 jan 2018, 20.00
ma 8 jan 2018, 20.00
Studio
Reageer

Annegien van Doorn combineert fotografie met video- en installatiekunst. Haar scherpe oog voor de absurditeit van het dagelijks leven leverde haar exposities op in o.a. Foam, de Melkweg Expo en Les Recontres de la Photographie Festival in Arles. Voor haar laatste werk verbleef ze op een cruiseschip waar ze in haar 12m2 raamloze kajuit fotografeerde en deze beelden combineerde met foto’s van het overdadige interieur van het schip. Het resultaat is de serie 'Costa Mediterranea'. Waar haalt ze haar inspiratie en invalshoeken vandaan, en hoe vertaalt ze alledaagse taferelen naar kunst?

Costa Mediterranea 

Annegien van Doorn staat stil bij ogenschijnlijk nietszeggende situaties. Door kleine gebeurtenissen te isoleren, manipuleren en op te blazen, transformeert ze alledaagse situaties. Zo maakte zij in 2015 het fotoboek ‘In Passing’: een verzameling foto’s van constructies die mensen vaak zonder artistieke bedoelingen hebben gemaakt, gecombineerd met haar eigen interventies en installatiefoto’s van haar exposities. En in de installatie ‘Overlook’ brengen de meest triviale objecten opeens een ode aan de verbeelding. Afgelopen jaar stapte Annegien met camera op het cruiseschip Costa Mediterranea waar ze terecht kwam in een parallelle wereld. Het interieur is er geïnspireerd op andere tijdperken of werelddelen, die lukraak door elkaar lopen. Ze fotografeerde er door haarzelf gecreëerde taferelen, die de (sur)realiteit van het leven aan boord laten zien. De serie Costa Mediterranea bevraagt zo op een subtiele manier de werkelijkheid. Is de realiteit die wij dagelijks creëren eigenlijk niet net zo absurd als het leven op een cruise?

Annegien van Doorn

In 2004 studeerde Annegien af aan de fotografie afdeling van de St. Joost Academie in Breda om vervolgens de tweejarige masteropleiding “Arte y Contextos Intermedia” in aan de Universitat de Barcelona te volgen. Haar werk is in binnen- en buitenland tentoongesteld en was o.a. te zien in FOAM museum, C&H art gallery, Torch Gallery en in de Melkweg Expo in Amsterdam, Mona (Detroit), Botanique (Brussel), Breda Photo en in het Les Recontres de la Photographie Festival is in Arles. Naast autonoom werk, werkt ze ook in opdracht voor partijen als Kesselskramer, We Are Public en De Correspondent.

maandag 8 jan 2018, 20.00
Studio
Deze 59 mensen waren aanwezig