Global Trends

Amsterdamse energie

Hoe wordt Amsterdam zelfvoorzienend op het gebied van energie?
donderdag 21 nov 2013, 20.00
do 21 nov 2013, 20.00
Grote zaal

De energietransitie staat op kantelen. In Nederland investeren steeds meer bedrijven in duurzame energie. Decentrale energieopwekking en slimme energie-infrastructuur (smart grids) zorgen dat we dichtbij op grote schaal duurzame energie op kunnen wekken.

Ook in Amsterdam bruist het. Steeds meer Amsterdammers zijn al aan de slag en produceren zelf of samen energie of besparen op slimme wijze energie. Lokale energiecoöperaties schieten als paddenstoelen uit de grond. Redden we het op deze manier of is er meer nodig? Amsterdam is nog steeds sterk afhankelijk van fossiele bronnen, zoals steenkolen en gas. Hoe kunnen we het aantal goede initiatieven vergroten en meer mensen betrekken? Welke initiatieven missen we nog? Wat moeten we vooral doen om onze toekomst en die van onze stad mooier te maken?

Op deze avond gaat Natasja van den Berg samen met een expert panel en het publiek in op vragen over trends in Amsterdam, de droom voor Amsterdam en de acties die nodig zijn. Wat gaat u doen en wat zou u doen als u de wethouder klimaat en energie was? De avond staat in het teken van inspirerende verhalen, innovatieve ideeën en prikkelende discussies.

https://vimeo.com/85833048

 

Programma

20.00 uur

Welkom door Natasja van den Berg (moderator)

20.05 uur

Inleiding wethouder Van Poelgeest

20.10 uur

Amsterdamse energie-projecten:
- Energieneutrale renovatie (Jaap Bosch)
- Groen Geld Wassen (Ika ter Haar)
- Stadswarmte in de Houthavens (Alwin Nagel)
- City-Zen (Vivienne Bolsius)

20.45 uur

Experts geven hun visie:
- Marga Hoek
- Jacqueline Cramer
- Dirk Sijmons

21.10 uur

Discussie

21.55 uur

Conclusie met Van Poelgeest

22.00 uur

Borrel