De Stad

Amsterdamse architectuur

Hoe is het gesteld met de architectuur in de Amsterdamse Binnenstad?
dinsdag 24 feb 2015, 19.30
di 24 feb 2015, 19.30
IJ Zaal

In de binnensteden van verschillende grote wereldsteden verrijzen steeds vaker moderne architectonische hoogstandjes. Bouwwerken die het nieuwe icoon of een nieuwe landmark moeten gaan vormen voor de stad. In deze editie van Talk of the Town stellen we de vraag: ‘Hoe staat het eigenlijk met de architectuur van Amsterdam?’

Moeten we eigenlijk wel nieuwe eye-catchers bouwen of ligt de kracht van van de Amsterdamse architectuur juist ergens anders? Moeten we aansluiten in plaats van vernieuwen? En wat is vandaag de dag de rol van de architect in hedendaagse stadsvernieuwing?

Tijdens deze Talk of the Town wordt de Amsterdamse Architectuur door de tijd heen bekijken. De avond zal beginnen met een inleiding die wordt verzorgd door architectuurcriticus Bernard Hulsman. Hij zal kort terugkijken om aan te geven waar de architectuur in Amsterdam vandaan komt en de kaders schetsen van waar we nu staan.

Nadat we het verleden hebben bekeken zullen een aantal hedendaagse en toekomstige projecten worden gepresenteerd en toegelicht. Om vervolgens samen de discussie aan te gaan en te kijken waar we nu staan en hoe we vanaf daar verder kunnen gaan.