De Stad
WeMakeThe.City

Amsterdam maakt er wat van

Hoe onderneem je met afval in de Metropoolregio?
Gratis, extern reserveren
vrijdag 22 jun 2018, 09.30
vr 22 jun 2018, 09.30
Circl
Reageer
Let op! Dit programma is niet in Pakhuis de Zwijger. Het vindt plaats bij Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO.

'Amsterdam maakt er wat van' is de campagne waarmee de Gemeente Amsterdam de komende jaren aan de slag wil slaan om met grondstoffen uit afval een nieuwe maakindustrie in de Metropoolregio Amsterdam tot stand te brengen. Gelukkig zijn er steeds meer ondernemers die met de waardevolle grondstoffen die in ons afval zitten nieuwe producten maken. Afvalbedrijven transformeren in grondstoffabrieken en nieuwe technologie versnelt de innovatie en stimuleert het ondernemerschap. Wat moet er gebeuren om de maakindustrie in de Metropoolregio Amsterdam nog verder te laten groeien?

Overal in steden worden enorme hoeveelheden afval geproduceerd, en met de wereldwijde toestroom van nog meer nieuwe stedelingen wordt het afvalprobleem alleen nog maar problematischer. Inmiddels is er een ontwikkeling op gang gekomen van intensieve manieren van afvalscheiding waarbij veel nieuwe waardevolle grondstoffen kunnen worden verworven. De vraag is nu of er op basis van voortschrijdende innovaties, alternatieve businessmodellen en productielijnen in de Metropoolregio Amsterdam een nieuwe circulaire maakindustrie zou kunnen ontstaan?

Is er voldoende waardevol afval voor een nieuwe maakindustrie? Welk soort afval dient zich daarvoor aan? Zijn de manieren van afvalscheiding en hergebruik grondstoffen circulair genoeg? Welke maatregelen moeten we nemen om de nieuwe maakindustrie te stimuleren? En zijn hier nieuwe financiële modellen voor nodig? Tijdens deze ochtend gaan we met beleidsmakers, wetenschappers, en vooral ondernemers en start-ups in gesprek over de kansen die er in de Metropoolregio liggen en wat er nodig is die te verzilveren.

Gratis, extern reserveren
vrijdag 22 jun 2018, 09.30
Circl