De Stad

Amsterdam en de Brexit

Wat gaat de Brexit voor Amsterdam betekenen?
maandag 3 sep 2018, 20.00
ma 3 sep 2018, 20.00
IJ Zaal

Na 29 maart 2019 is het Verenigd Koninkrijk na ruim 45 jaar geen lid meer van de Europese Unie. Vanaf dan ligt Amsterdam en de Metropoolregio aan de buitengrens van de EU. Het is niet duidelijk of de Britten een zachte of harde BREXIT willen en met de hun regering in de zoveelste crisis wordt de kans op een chaotische no-deal Brexit steeds groter. Wat gaat dit alles betekenen voor Amsterdam? Moeten we meer kantoren bouwen voor bedrijven die Londen verruilen voor Amsterdam? Of woningen voor hun werknemers? Krijgen we straks lange wachtrijen in de haven van IJmuiden? Moeten Amsterdammers met alleen een Brits paspoort de stad verlaten? Wat gaat er gebeuren met offshore industrie? Samen met experts gaan we op zoek naar antwoorden.

Titia Ketelaar
Titia is verslaggever van het NRC Handelsblad en van 2010 tot en met 2016 correspondent voor het NRC in Londen. Zij is ook auteur van “Mind the Gap”, haar boek over de Engelsen en hun stem voor de BREXIT.

Jaap Bond
Jaap Bond is Gedeputeerde Economie voor de Provincie Noord-Holland. Hij zal ingaan op de te verwachte impact van BREXIT op de economie van de metropoolregio.

Lyne Biewinga
Lyne Biewinga is director Premier Membership & Membership bij NBCC, een non-profit organisatie gericht op het bevorderen van de Nederlands-Britse handel. Binnen de NBCC trekt zij het BREXIT-forum en komt zij op voor de belangen van Nederlands-Britse handel in bij BREXIT-onderhandelaars en politici in heel Europa.

De overige gasten volgen snel


 

Item RTL Z “Handelaren komen naar Amsterdam door BREXIT”
Financiële instellingen komen naar Amsterdam vanwege de BREXIT.
Video van RTL Z – 4 juli 2018


Debat in Brits Lagerhuis – Anna Soubry (Conservatieven)
Anti-BREXIT parlementslid “Wie is nu de baas in dit land?”
Video van The Guardian 17 juli 2018


maandag 3 sep 2018, 20.00
IJ Zaal
Deze 73 mensen waren aanwezig