De Stad

Multiculinair ondernemerschap

Culinaire talkshow over de invloed van multicultureel Amsterdam op de hedendaagse eetcultuur met o.a. Mooncake en Edwin den Hartog.
woensdag 4 sep 2019, 20.00
wo 4 sep 2019, 20.00
IJ Zaal

Sinds het ontstaan van Amsterdam zijn er ruim 180 nationaliteiten neergestreken in Amsterdam. Allemaal namen ze hun culinaire tradities en voorkeuren mee. Van Korea tot Eritrea, in Amsterdam kan je de hele wereld proeven. Welke invloed heeft de komst van mensen vanuit de hele wereld naar Amsterdam (gehad) op de eetcultuur in Nederland? In de vrolijke talkshow ‘Amsterdam Eet Door’ hoor je de verhalen en meningen van inwoners en ondernemers, en van oude en nieuwe Nederlanders. Host en ondernemer Sarriel Taus ontvangt een keur aan gasten en praat met hen over van alles en nog wat en natuurlijk over lekker eten.

Amsterdam Eet Door #2 from Amsterdam Eet Door on Vimeo.

In deze editie praten we met onze gasten en u over multi-culinair ondernemerschap: ook bij ondernemers zitten verhalen. Verhalen over hun grootste successen, maar ook hun grootste bloopers. En hoe word en blijf je uiteindelijk succesvol? Kun je dat leren? Of zit het gewoon in je? Over de (on)mogelijkheden om te ondernemen in Amsterdam. Verhalen over het belang van diversiteit in het aanbod in de hoofdstedelijke winkelstraten.

Met een live optreden van Victor Sams

Host en ondernemer Sarriel Taus ontvangt deze keer Edwin den Hartog, de Patatman die een stukje Nederland in China verkoopt en Jonneke de Zeeuw aka Mooncake, die alle authentieke plekjes van Amsterdam weet te vinden. Verder aan tafel: kunstenares en experimenteel restaurateur Ola Lanko en de Amsterdamse D66 voorman en horeca-ondernemer Reinier van Dantzig. Natuurlijk proeven we een hapje!

woensdag 4 sep 2019, 20.00
IJ Zaal
Deze 92 mensen waren aanwezig