De Stad

De circulaire haven

Hoe bouwt de haven met afval aan een biobased economy?
Gratis toegang
dinsdag 16 mei, 19.30
di 16 mei, 19.30
Kleine zaal
Reageer

Greenmills haalt gebruikt frituurvet op bij cafetaria en restaurants en zet het in de haven om in biodiesel voor vrachtwagens. Waternet zet onze urine om in struviet waar voedsel op kan groeien. En start-up PeelPioneers is in de haven neergestreken om schillen van sinaasappels om te zetten in grondstoffen die weer gebruikt worden in onder andere cosmetica. De haven zet z'n kaarten op de biobased economy; business die zich richt op de verwerking van organische reststromen. De ontwikkeling staat nog in de kinderschoenen; welke keuzes moeten we als stad maken om de juiste weg in te slaan? En wat zal de impact ervan zijn op het havengebied en de regio?

Met het verdwijnen van de opslag van steenkolen wordt er meer ruimte geboden voor de circulaire economie in de haven. Hoe kan het afval van het ene bedrijf ‘voedsel’ zijn voor het andere en hoe kan dit op de beste manier georganiseerd worden? Is het nog wel slim om biomassa in verbrandingsovens te gooien? En waar halen we alle benodigde biomassa vandaan? Zijn de sinaasappelschillen uit de lokale supermarkt genoeg of moeten we ook feedstock uit Zuid-Amerika importeren?

Pakhuis de Zwijger presenteert
De Club van 750
Lees verder

Onze programma's worden financieel mede mogelijk gemaakt door:

Gratis toegang
dinsdag 16 mei, 19.30
Kleine zaal
Deze 98 mensen waren aanwezig