De Stad

De circulaire haven

Hoe bouwt de haven met afval aan een biobased economy?
Gratis toegang
dinsdag 16 mei, 19.30
di 16 mei, 19.30
Kleine zaal
Reageer
Volg dit programma via de livestream

Greenmills haalt gebruikt frituurvet op bij cafetaria en restaurants en zet het in de haven om in biodiesel voor vrachtwagens. Waternet zet onze urine om in struviet waar ons voedsel op groeit. En start-up PeelPioneers is in de haven neergestreken om schillen van sinaasappels om te zetten in grondstoffen die weer gebruikt worden in onder andere cosmetica. De haven zet z'n kaarten op de biobased economy; business die zich richt op de verwerking van organische reststromen.

Met het verdwijnen van de opslag van steenkolen wordt er ook meer ruimte geboden voor dit soort industrie. Hoe kan het afval van het ene bedrijf voedsel zijn voor het andere en hoe kan dit beter georganiseerd worden? Is het nog wel slim om biomassa in de verbrandingsoven te gooien? En waar halen we het organische afval vandaan? Zijn de sinaasappelschillen uit de lokale supermarkt genoeg of moeten we ook groenafval uit Engeland importeren?

Pakhuis de Zwijger presenteert
Rethink Aleppo
5 May 2017
Lees verder
Gratis toegang
dinsdag 16 mei, 19.30
Kleine zaal
Reserveer
Deze 33 mensen zijn aanwezig