De Stad

Afval is business

Hoe kunnen bedrijven in de stad hun afval minimaliseren én er geld mee verdienen?
dinsdag 6 jun 2017, 20.00
di 6 jun 2017, 20.00
Grote zaal

Kleine Amsterdamse bedrijven produceren jaarlijks meer dan honderdduizend ton restafval. Papier, karton, groente- en tuinafval, kunststof en ander restafval; alles verdwijnt in de welbekende vuilniszak. Terwijl meer dan de helft van dit afval hergebruikt kan worden. En zo verdwijnen niet alleen potentiële grondstoffen in de zak, maar wordt er ook geld weggegooid. Hoe kunnen bedrijven in de stad hun afval minimaliseren én er geld mee verdienen? In deel twee van het tweeluik leggen we het bedrijfsafval letterlijk op een grote tafel voor een 'anatomische les van de vuilniszak’ en pitchen vijf voorbeeldprojecten van bedrijven in Amsterdam en elders die op een slimme manier afval besparen en hergebruiken.

  • Experts Frans van den BergeServan Kreher, Simon de Rijke, Jan van den Berg & Hans Bon geven uitleg tijdens de ‘anatomische les van de vuilniszak’.
  • Wat kan de Gemeente Amsterdam doen om het volume bedrijfsafval te minimaliseren? Anita Numan (Gemeente Amsterdam) praat ons bij.
  • Cor Gerritsen (ZeroWaste Foundation) vertelt ons hoe het zojuist opgerichte platform ZeroWaste Foundation bedrijven, gemeenten en instellingen ondersteunt om hun zero-waste ambities waar te maken.

Deze vijf bedrijven pitchen hun voorbeeldprojecten en laten zien hoe zij op een slimme manier afval besparen, hergebruiken en er een businesscase van maken:

dinsdag 6 jun 2017, 20.00
Grote zaal
Deze 145 mensen waren aanwezig