De Stad
Global Trends

Actiegroep ontmoet experts

Hoe staat het ervoor met de projecten van de actiegroep onderwijs?
vrijdag 15 sep 2017, 20.00
vr 15 sep 2017, 20.00
IJ Zaal

Tijdens de vorige bijeenkomsten van Wit Aan Zet over etnisch profileren binnen het onderwijs hebben we in actiegroepen verder gewerkt aan concrete vervolgstappen. Aan verschillende tafels pakken we het gesprek weer op, leren we van experts, zoeken we verbinding en bedenken we hoe we de acties zelf verder zouden kunnen brengen. Sluit je aan bij een actiegroep en ontdek wat we samen kunnen doen.

  • Cemil Yilmaz is mede-oprichter van IZI Solutions en houdt zich als expert bezig sociale vraagstukken zoals: (arbeidsmarkt)discriminatie, (jeugd)werkloosheid, onderwijssegregatie, etnisch profilering, radicalisering, vervreemding en sociale stabiliteit. Daarnaast houdt hij zich bezig met consultancy op gebied van diversiteit en inclusie
  • Mitchell Esajas is mede-oprichter en voorzitter van New Urban Collective. Hij is als sociaal ondernemer betrokken bij diverse maatschappelijke projecten op het gebied van onderwijs, arbeidsmarkt, diversiteit en duurzaamheid. Ook is hij initiatiefnemer van The Black Archives, Nederlands grootste verzameling van boeken en documenten over de slavernij, kolonialisme en burgerrechten.
  • Simion Blom is raadslid en woordvoerder onderwijs bij Groenlinks, waar hij zich sterk maakt voor onderwijskwaliteit, onderwijsgelijkheid en sociale rechtvaardigheid. Verder zet hij zich in voor een betere kwaliteit van het MBO en een discriminatievrije arbeidsmarkt.
  • Roelof Jan Minneboo is verbonden aan Stichting Nederland Wordt Beter. Hij ontwikkelde samen met Jerry Afriyie een lespakket over de ontstaansgeschiedenis van Zwarte Piet waarmee scholen racisme en uitsluiting bespreken en aanpakken.
  • Rowan van der Stelt onderzoekt en bespreekt in haar scriptie de kennis die universitaire geschiedenisstudenten opdoen tijdens hun studie en hoe dit het beeld van het Nederlandse slavernijverleden beïnvloedt.

De verschillende actiegroepen richten zich onder meer op BIAS trainingen en werkgroepen voor docenten, het beïnvloeden van politieke partijprogramma’s, het uitdenken van slimme mediacampagnes, het maken van een infographic voor ouders van ondergeadviseerde kinderen en het bewerkstelligen van meer diversiteit in de leerstof. Nu geven experts tips over de opgestelde plannen en gaan we de acties verder uitwerken.

vrijdag 15 sep 2017, 20.00
IJ Zaal
Deze 58 mensen waren aanwezig