Global Trends

Aanpassen aan het klimaat – hoe financieren we dat?

Ontmoeting tussen de financiële wereld en de doeners die de wereld ook bij een veranderend klimaat leefbaar willen houden. Met o.a. Steve Keen.
maandag 25 nov 2019, 20.00
ma 25 nov 2019, 20.00
IJ Zaal

De financiële sector wapent zich tegen de risico’s van klimaatverandering. Maar gaat de verantwoordelijkheid van beleggers niet verder dan alleen het verkleinen van je eigen risico’s en het beschermen van jouw activa? Hoe kan de financiële wereld bijdragen aan een betere leefomgeving, ook als de temperatuur verder stijgt? Tijdens deze bijzondere ontmoeting bespreken ontwikkelaars van klimaatoplossingen en financiers wat ze van elkaar nodig hebben.

Debunking finance met Steve Keen
Steve Keen is één van de eerste economen die de crisis van 2008 voorspelde. Nu houdt hij zich bezig met wat klimaatverandering de financiële sector kost. Tijdens zijn opening houdt hij de financiële wereld een spiegel voor.

De volgende stap
Met banken, verzekeraars en pensioenfondsen gaan we op zoek naar hoe zij de volgende stap kunnen zetten. Wat is hun verantwoordelijkheid en wat hebben ze nodig van de gebiedsontwikkelaars, aannemers, overheden en andere hoofdrolspelers voor klimaatadaptatie, in Nederland en wereldwijd?

Naar een robuuste omgeving
Innovatieve bedrijven tonen hun oplossingen om de omgeving meer robuust te maken tegen klimaatverandering.

maandag 25 nov 2019, 20.00
IJ Zaal
Deze 88 mensen waren aanwezig