#VLUCHTROUTE | Film + Q&A

9 Days – From My Window in Aleppo en The Sniper of Kobani

Twee films en een nagesprek n.a.v. persoonlijke verhalen over revolutie en oorlog in Syrië.
dinsdag 15 mrt 2016, 18.15
di 15 mrt 2016, 18.15
Grote zaal

Twee korte films over de situatie in Syrië en een nagesprek met Peshmerge Morad; een Koerdische jongen die genoodzaakt was om hetgeen waar de films over spreken te ontvluchten. En Thomas Vroege; de maker van 9 Days From My Window in Aleppo.

9 Days – From My Window in Aleppo

Een glimp van de begindagen van de revolutie in Aleppo. De Syrische fotograaf Issa Touma filmt zijn straat vanuit zijn appartement, waardoor we als voyeur mogen meekijken naar de brute werkelijkheid van de oorlog.

Regisseurs: Floor van der Meulen en Thomas Vroege | 13 minuten | Arabisch gesproken, Engels ondertiteld.

The Sniper of Kobani

Als een schijnbaar dagelijks tafereel loopt de Koerdische Hanon een kapperszaak binnen. Zijn geweer om zijn schouder en een bevreemdend verhaal om te vertellen. In een voice-over reflecteert Hanon over zijn beroep als sluipschutter. Een verstild en invoelend portret van een moordenaar.

Regisseur: Reber Dosky | 12 min | Koerdisch gesproken, Engels ondertiteld

Nagesprek met Peshmerge Morad en Thomas Vroege

Peshmerge Morad

Een nagesprek met Peshmerge Morad, een Koerdische jongen die in 2012 Syrië is ontvlucht. Hij zal verhaal doen over zijn tijd tijdens de revolutie in Syrië en zijn visie geven op de complexe situatie waarin het inmiddels is uitgemond. Daarnaast zal er tijd zijn om hem prangende vragen te stellen over deze ingewikkelde stand van zaken.

Maker van -9 Days From My Window in Aleppo- Thomas Vroege zal ook aansluiten bij het nagesprek. Hij zal vertellen over hoe deze film tot stand is gekomen.

#VLUCHTROUTE | Films & Documentaires

Tussen 14 en 18 maart vertonen we meerdere films in onze Grote Zaal. We gaan van zuid Sudan naar de Jungle in Calais en een straat in Aleppo. Bekijk ze allemaal en reserveer een stoel.

dinsdag 15 mrt 2016, 18.15
Grote zaal
Deze 42 mensen waren aanwezig