Creatieve Industrie

11 Jaar Gorilla in 100 beeldcolumns

Het beste van ontwerperscollectief Gorilla met o.a. Lernert & Sander, Boris Veldhuijzen van Zanten en Ewald Engelen.
vrijdag 3 nov 2017, 17.00
vr 3 nov 2017, 17.00
Grote zaal

Een middag met ontwerperscollectief Gorilla, dat wekelijks in De Groene Amsterdammer commentaar levert bij het nieuws. Lernert & Sander, Xandra Schutte, Ewald Engelen en Gorilla zelf reageren op het beste van elf jaar beeldcolumns ter ere van de verschijning van het boek 'Gorilla for President' met selecties van Stefan Sagmeister, Erik Kessels en Paula Scher.

Gorilla

Gorilla viert met het boek ‘Gorilla for President’ 11 jaar beeldcreatie als reactie op de actualiteit. Het designercollectief, bestaande uit Designpolitie, Lesley Moore and Herman van Bostelen, zijn met hun simpele maar sprekende designs altijd on topic en to the point. De grafische beelden worden onder andere gepubliceerd in de Volkskrant en de Groene Amsterdammer.

In our capacity as designers, we find it important to become involved in social debate. That brings with it a certain responsibility and opportunity we eagerly take to be able to share reports on social topics with the rest of the world.

Studio Lernert & Sander

Lernert en Sander zijn de mannen achter de clips van De Jeugd van Tegenwoordig, smeltende paashazen en vierkant fruit. De Amsterdamse kunstenaars en filmmakers staan bekend om hun conceptuele films en opvallende installaties, gedreven door hun subtiele, droge en soms brutale gevoel voor humor. De studio werkt binnen een breed scala; van webdesign tot concepting en van film tot print. Dit leverde hen onder andere al een Dutch Design Award, Milano Design Award en Red Dot Award op.

Ewald Engelen

Ewald Engelen is hoogleraar financiële geografie aan de Universiteit van Amsterdam. De ‘hard hitting, fast running’ (aldus zijn Twitter-account) professor schrijft columns voor De Groene Amsterdammer en Het Parool en is vaste gast en commentator bij Buitenhof, Pauw & Witteman en BNR nieuwsradio.

Boris Veldhuijzen van Zanten

Boris Veldhuijzen van Zanten is een succesvolle entrepreneur en CEO en founder van The Next Web.com. The Next Web is een wereldwijd technologie blog dat is opgericht in 2008 en is een van de weinige techblogs die niet alleen nieuws uit the VS verslaat, maar vanuit de hele wereld. Offline organiseren zij elk jaar het bekende The Next Web Conference, inmiddels een van de grootste tech conferentie van Europa.

Roosje Klap

Roosje Klap heeft een studio voor visuele communicatie, vooral grafisch ontwerp en typografie. De studio onderzoekt de experimentele grenzen van grafisch ontwerp, waarbij de nadruk op het samenwerken en de affectieve overdracht in de verschillende ontwerpdisciplines ligt.

 

vrijdag 3 nov 2017, 17.00
Grote zaal
Deze 90 mensen waren aanwezig