Creatieve Industrie
De Stad

100%Terschelling

Duurzaamheid in de meest tastbare en praktische zin; dat is 100%Terschelling.
donderdag 22 sep 2016, 20.00
do 22 sep 2016, 20.00
IJ Zaal

100%Terschelling heeft in drie jaar tijd geresulteerd in een reeks van bijzondere projecten en producten die ieder op een eigen manier Terschelling als basis hebben. Een publicatie waarmee iedereen geïnspireerd wordt om opnieuw naar de eigen omgeving te kijken en van daaruit tot initiatieven te komen die de samenhang lokaal verstevigen. Dat kan gaan om hergebruik, het sluiten van kringlopen en kennisdeling. Welke potentie heeft jouw omgeving?

Tijdens Oerol, een lokaal geënt theaterfestival met een groot nationaal bereik, werd gezocht naar de rol die het festival kan spelen op het gebied van duurzaamheid. Samen met verschillende partijen is ingezet op een zoektocht om het Waddengebied een toekomst te geven.

100%Terschelling is vanuit Oerol het eerste project om bij te dragen aan deze zoektocht; het is onderdeel van een groter gedachtegoed, Sense of Place: hoe brengen we de relatie tussen mens en omgeving hier opnieuw tot stand. Oerol geeft daarmee ook podium aan landschap, innovatie en social design.

binnenwerk 100terschelling

donderdag 22 sep 2016, 20.00
IJ Zaal
Deze 68 mensen waren aanwezig